Бивши и настоящи ученици отГПНЕ Гьоте:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отГПНЕ Гьоте:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Ученици от Немската гимназия на открит урок – дискусия в съда за наркотичните вещества

Бивши и сегашни възпитаници от
ГПНЕ " Гьоте ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.40 възпитаници от 11-ти и 12-ти класове на Немска езикова гимназия " Гьоте " в Бургас участваха на открит урок - полемика за наркотичните субстанции, който се организира в една от правосъдните зали. Районният магистрат, Анатоли Бобоков, изнесе по атрактивен метод лекцията на тематика " Превенция против приложимост на наркотични субстанции. Престъпления, осъществявани от наркозависими лица ", част от Образователната стратегия на Висш съдебен съвет, по която работят Окръжен и Районен съд - Бургас взаимно с Окръжна и Районна прокуратура.

Съдията показа типовете наркотични субстанции, които законът преглежда, както и членовете от Наказателния кодекс, в които се дефинират наказванията за приложимост, поведение на такива субстанции и шофиране след използването им. Лекторът показа процеса на досъдебното произвеждане и събирането на доказателства, привличането към наказателна отговорност след използването на наркотични субстанции.

" Ние, като съдии, решаваме човешки ориси. Целта ни е освен хората, престъпили закона да получат нужното наказване, само че и тези персони от обществото да бъдат превъзпитани ", разяснява пред учениците арбитър Бобоков.

Младите хора задаваха въпроси по тематиката, за продължителността на делата, за смегчаващи условия при постановяване на присъди.

Образователната стратегия продължава през цялата образователна година, с изнасяне на открити уроци от магистрати и прокурори и посещаване на правосъдни съвещания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР