Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Варненският свободен университет обучава учители по Компютърно моделиране“

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Обучение на учители по новия предмет " Компютърно моделиране “, заложен в образователния проект на 3. и 4. клас, ще организира Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ преди началото на новата образователна година. Обучението ще води доцент доктор Галина Момчева – един от създателите на програмата по компютърно моделиране и началник на катедрата по информатика във Варненския свободен университет. Курсът е за учителите по информатика и осведомителни технологии, в сходство с НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 година за статута и професионалното развиване на учителите, шефовете и другите педагогичен експерти на Министерството на образованието и науката. Продължителността на образованието е 32 часа и ще се организира във Варна, в София и в Смолян. При сполучливо довеждане докрай на курса, учителите ще получат уверение с 2 квалификационни заема, достъп до запаси, нужни в процеса на образование и  документи за сходство на курса към основни и към цифрови компетентности.

От тази образователна година Варненският свободен университет предлага и нова опция за придобиване на учителска дееспособност “Учител по информатика и ИТ ". Всеки претендент със приключена бакалавърска степен, друга от информатика, може да се образова редом в една от магистърските стратегии “Дигитален маркетинг и уеб дизайн ", “Киберсигурност " (професионално направление “Информатика и компютърни науки " ) и в курса за придобиване на спомагателна професионална подготовка “Учител по информатика и осведомителни технологии “. При сполучливо дипломиране, в границите на една година обучаемите ще придобият магистърска степен по компютърни науки и дееспособност за преподавател.

ВСУ " Черноризец Храбър “ има богати обичаи и опит в образованието на възпитаници, учители и родители. На университетския екип се довери Община Варна, която инициира и поддържа разнообразни планове, осъществени от катедрата по информатика на университета, а точно: 

" STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики “, в които се образоваха над 100 шефове на учебни заведения и детски градини.

Програмата " Кибермагьосници “, в която 120 варненски възпитаници от 5. и 6. клас от 17 учебни заведения учиха по какъв начин безвредното и несъмнено да употребяват цифровата среда и да развиват умения в региона на информатиката, математиката (криптографията) и изкуствата. 

Международният Ден на Scratch, в който се включиха над 150 възпитаници, учители и родители. 

Варненският свободен университет продължава работа по плановете за работа с възпитаници и учители и през новата образователна година и си партнира сполучливо с новаторски учебни заведения в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР