Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Студенти на ВСУ Черноризец Храбър създадоха калкулатор за здравни ползи от активно движение

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студентите Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман - четвъртокурсници в компетентност " Информатика и компютърни науки “ на ВСУ " Черноризец Храбър “ сътвориха калкулатор за здравни изгоди от дейното придвижване. Уеб приложението е оповестено в уеб страницата на университета и в него всеки искащ може да ревизира нужното му количество дневни калории, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Калкулаторът, който е двуезичен, употребява специфична формула, основана на възраст, пол, височина, тегло и степен на интензивност на индивида, с цел да пресметне какъв брой калории би трябвало да приема на ден за поддържане на мечтаното тегло. Вторият калкулатор дефинира какъв брой калории са изгорени по време на дейна активност при ходене пешком, каране на велосипед или тичане. " Нашият калкулатор дава доста по-точен способ, посредством който можете да постигнете по-здравословен метод на живот “, разясняват студентите.

Идеята за основаването на уеб калкулатор за здравни изгоди от дейното придвижване завоюва първо място в надпреварата, което се организира през април тази година, под мотото " За стабилно и зелено бъдеще “. То беше проведено от Асоциация за развиване на София в границите на план " ИНОЕЪР “. Студентите на Варненския свободен университет се състезаваха с над 50 свои сътрудници. Отборът им " Steppy " впечатли журито с плана си, фокусиран върху пешеходците. Функционалностите на приложението включваха приемане на точки за изминато разстояние пешком, с колело или публичен превоз, а посредством тях разнообразни награди и отстъпки. Освен тласъците за интензивно напредване, Steppy предлага прогноза за времето, разписание на публичен превоз, както и игрови детайл със снимане на забележителности. За идейното предложение и последващата реализация на плана студентите работиха под управлението на преподавателя в катедра " Компютърни науки " доцент доктор Веселина Спасова.

Авторите на калкулатора Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман са от Англия, България и Индия. Те са блестящи студенти, които завършват образованието си в бакалавърската компетентност " Информатика и компютърни науки “. Предстои им подготовката на дипломни планове. Димитър и Кристофър ще продължат образованието си в магистърската стратегия " Софтуерно инженерство и мениджмънт “ на Варненския свободен университет, а Адил Рехман избра университет във Англия за идната си образователно-квалификационна степен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР