Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Leaders Lectures Series стартира във ВСУ Черноризец Храбър“

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дълготраен шеф по обществени политики в Министерството на защитата на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе сложено началото на цикъла лекции " Leaders Lectures Series “ във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “. Събитието е проведено от Черноморската академия за сигурност и е с финансовата поддръжка на " Гузик техникъл ентерпрайсис "  – Съединени американски щати.

Ицхак Турджеман показа новаторския и сполучлив опит на Израел в реализацията на националните цели през висшето обучение и киберсигурността. Засегнати бяха въпроси от значение за България, свързани с защитата, образованието и взаимовръзките им в обществената сфера. След лекцията се организира полемика за опциите за използване на израелския опит в България, съгласно локалните специфики.

На лекцията участва зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев, който показа целите на Общината в областта на образованието. Ректорът на Варненския свободен университет проф. доктор Петър Христов наблюдава с интерес представянето и предложи модел за взаимна активност. Присъстваха и специалисти от Дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ на Община Варна. Голям интерес към тематиката демонстрираха преподаватели и студенти от специалностите " Национална сигурност “, " Право “, " Киберсигурност “ на Варненския свободен университет.

В рамките на цикъла " Leaders Lectures Series “ през 2019/2020 година във Варненския свободен университет ще изнесат лекции по настоящи за България и района тематики, водещи специалисти по национална сигурност, интернационалните връзки и киберсигурност.

Преди идването си във Варна, Ицхак Турджеман и сътрудника му Владимир Бронфенбренер организираха работни срещи в София с представители на профилни министерства, в границите на които бе разисквано съдействието, основаващо се на израелския опит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР