Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеБивши и

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеБивши и
Коментари Харесай

20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари

Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.От 13.06.2022 година, стартира приемът на документи за явяване на постоянна изпитна сесия и за кандидатстване по специалността " Военен доктор ", която се реализира по тристранния план сред Военномедицинска академия, Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " -Варна и Висше военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ", заяви ВМА.

Крайният период за записване е 27.06.2022 година, а повече информация по отношение на изискваните документи, методите за регистрация и изпитите може да бъде открита на интернет страниците на Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " -Варна и Висше военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ".

Обучението по специалността " Военен доктор " започва през 2017 година, като годишно се одобряват по 20 курсанта, на които е обезпечено: гратис образование в двата университета; обезпечена реализация след довеждане докрай с контракт за работа като боен доктор – 10 години; настаняване, хранене, военно и здравно облекло, учебници и образователни принадлежности, стипендии, участия в научни конгреси – таксите, за които се поемат напълно от ВМА.

В края на шестгодишното образование получават две дипломи: магистър по " Медицина " и бакалавър по компетентност " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ". Всеки един от приключилите специалността ще има опция за специализация във ВМА, както и за повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР