Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Дяловете на Очна болница да бъдат предоставени на МУ-Варна

Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Дяловете от капитала на " Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване “ във Варна да бъдат трансферирани безплатно посредством подаяние на Медицинския университет “Проф. доктор Параскев Стоянов “,  реши с огромно болшинство комисията по благосъстоятелност и стопанство към Общинския съвет. 

Очна болница през 2019 година мина под ръководството на висшето учебно заведение, само че остана общинска благосъстоятелност. Оттогава сдружението беше нормализирано, престана да натрупа загуби и сега е в положително финансово положение. 

" Медицинският университет влага в нова инсталация на доста сериозна стойност, с което се усъвършенства качеството на предлаганите от лечебното заведение услуги. Университетът предлага да обнови напълно и материалната база на болничното заведение, само че с цел да направи инвестиции в сградния фонд, е належащо да има благосъстоятелност върху дружествените дялове в капитала на Очна болница. Считам, че това е едно оправдано решение, което ще разреши Варна да има много съвременна и напълно актуализирана Очна болница “, съобщи пред съветниците ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов. 

Той посочи, че в контракта има включени клаузи, по силата на които без единодушието на локалния парламент МУ-Варна няма право да се разпорежда със собствеността и да трансформира предназначението на парцелите, благосъстоятелност на сдружението. " Идеята е постройката на СБОБАЛ да остане болница, без да има някаква заплаха там да бъде издигнато нещо друго. Университетът е държавна конструкция и не би следвало да имаме сходни опасения “, добави Тодор Балабанов. 

Съветниците утвърдиха и увеличение на  капитала на болничното заведение с 448 300 лв., представляващи цената на целева дотация за погасяване на просрочени отговорности на лечебното заведение към 24.10.2019 година Законът изисква Общинският съвет да отрази тази дотация под формата на нарастване на капитала, беше изтъкнато на днешното съвещание. 

Двете решения на комисията би трябвало да минат и през утвърждението на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР