Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Защитата на човешките права у нас – тема на работна дискусия, съорганизирана от Варненския апелативен съд

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Законодателството в областта на отбраната на човешките и гражданските права в България разиска юридическата общественост на полемика в Икономически университет - Варна. Експертите дадоха оферти за усъвършенстване на нормативната уредба, за по-голяма резултатност и експедитивност в използването й. Инициативата за форума е на Демократично съдружие " Искам да знам " и е подкрепена от Апелативен съд – Варна и Икономически университет - Варна, оповестиха от пресслужбата на Апелативен съд - Варна. 

Участниците изслушаха резултатите от изследване на правосъдни, адвокатски и медиаторски практики, обхванало както експерти, по този начин и жители. Юристите показаха отзиви за успеваемостта в отбраната на гражданските права и дадоха хрумвания за законодателни промени,  възстановяване на работата на държавната администрация и правоприлагащите органи.

В разискването се включиха академични преподаватели, представители на неправителствени организации, Окръжният, Районният и Административният съд във Варна, Адвокатска гилдия – Варна и Институт " Итера “. Значителна част от дебатите се концентрира върху медиацията като прийом за извънсъдебно решение на разногласия. Председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян сподели, че е нужна по-широка осведоменост на обществото за функционалностите и ролята на правосъдната система, само че и за изгодите от медиацията като ефективен инструмент.

Работната среща " Подобряване на отбраната на човешките права " е част от 10 полемики в цялата страна по план " Гаранциите за господство на закона – път към по-независима и транспарантна правосъдна власт “, финансиран по оперативна стратегия " Добро ръководство “. Заключенията ще бъдат показани от Демократично съдружие " Искам да знам "   на 7 април в парламентарната Комисия за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество. Целта е предложенията да си проправят път към пленарната зала, с цел да имат практическо приложение и изгода за жителите и институциите.

На форума бе показана и платформата moetopravo.bg, която оказва помощ на жителите да се ориентират и потърсят помощ при пораждане на юридически проблем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР