Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Живеещите в Левски очакват новите спортни площадки в района

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Как два несъседни терена в кв. "Левски " могат да се трансфорат в прелестно място за спорт и разходка? Автори на плана, поданици от региона и студенти от Икономически университет - Варна разискаха своите визии и хрумвания за това по какъв начин може терените да бъдат осъвременени като се резервира тяхната съществена функционалност - място за отмора и спорт.

Зад архитектурната концепция стоят млади варненски архитекти и експерти по стопанска система на строителството във варненския Икономически университет. Те имаха нелеката задача да трансфорат двете морално остарели, само че пък използваеми спортни площадки в кв. "Левски " в атрактивно място за живеещите.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна по стратегия "Варна - Европейска младежка столица ". Общата повърхност е почти 9000 кв.м.

По време на първото публично разискване проектът на младите проектанти провокира съвсем 100%-во утвърждение. Гражданите предложиха да отпаднат заложените барбекю и зона за домашни любимци. А също - част от терените да са с покритие от трева, заради естествените й абсорбиращи качества, защото някой от терените са застрашени от наводнение. 

Проектът за създаване на спортно-развлекателен център получи възторженостите на участниците и във второто публично разискване. Всеки имаше опция да даде своята рекомендация или мнение преди финалния стадий на плана.

Архитектите от екипа демонстрираха функционални схеми, създадени за всеки един от двата терена. Присъстващите имаха опция да добият и зрителна визия, за това по какъв начин ще наподобяват зоните за спорт и отдих на база визуализацията им.

Предстои да бъде направен макет, който също ще бъде показан на обществеността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР