Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Икономическият университет във Варна с нов ректор

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Проф. доктор Евгени Станимиров е новият ректор на Икономически университет – Варна. Той бе определен от Общото заседание на висшето учебно заведение на 30 май 2019 година Кандидатурата на проф. Станимиров бе единствената за поста и бе номинирана два пъти – от досегашния ректор проф. доктор Пламен Илиев и Инициативен комитет от професори в ИУ. Досега проф. доктор Евгени Станимиров бе зам.-ректор по образователната активност и акредитацията.

Изборът на ново управление на университета се реализира след приключването на втория мандат на досегашния ректор проф. доктор Пламен Илиев и неговия екип.

Общото заседание изслуша и одобри доклада на ректора за осъществяване на мандатната стратегия в интервала 2015 – 2019 година, който беше изнесен от проф. Станимиров в качеството му на зам.-ректор. Изказалите се делегати дадоха висока оценка за работата и постигнатите резултати през изтеклите два мандата на академичното управление, отпред с ректора проф. доктор Пламен Илиев, което беше изпратено с овации и ставане на крайници от присъстващите в залата.

След оповестяването на номинациите проф. Станимиров изложи опорните точки в целите си за развиването на ИУ – Варна: неприкритост в дейностите на управлението, разговор и доверие, финансова резистентност, цифровизация, интернационализация, новаторско образование. В своята идея той подчертава върху ангажирането на бизнеса при проектирането и осъществяването на образователните програми; ориентацията към европейските просветителни мрежи; стимулирането на предприемаческата интензивност на студентите и други

Проф. доктор Евгени Станимиров е роден на 25.12.1971 година Завършил е " Икономика и ръководство на промишлеността “ в ИУ – Варна през 1994 година Академичната му кариера стартира през 1998 година През 2008 година придобива академичната служба доцент, а през 2014 година става най-младият професор по маркетинг в България. Бил е началник на отдел " Учебна активност, а от 2011 до 2019 година – зам.-ректор по образователна активност и акредитация, както и началник на катедра " Маркетинг “. Преподава необятен набор образователни дисциплини, част от които се учат за първи път у нас, като по всички от тях проф. доктор Е. Станимиров има издадени учебници и образователни пособия. Той е одобрен и различим откривател измежду академичната общественост в университета, страната и чужбина. Има над 130 изявления в профилирани издания у нас и зад граница, взе участие в над 50 консултантски и повече от 30 научни и проучвателен плана в България и Европа. Ръководи взаимната просветителна стратегия с Nottingham Trent University и е учител към NTU, координира от страна на ИУ – Варна програмата UIF по предприемачество, креативност и нововъведения на Университет Станфорд, Калифорния (САЩ). Ръководи сполучливи докторанти и членува в голям брой научни журита, което е самопризнание за неговата висока подготвеност, уместност и академична нравственос. Участва в публицистичните колегии на български и задгранични научни издания. Член е на УС на Асоциацията на експертите по корпоративна обществена отговорност в България и на УС на Съюза на икономистите.

Общото заседание на ИУ – Варна избра също собствен нов ръководител – проф. доктор Веселин Хаджиев, както и зам.-председател – доцент доктор Слави Генов. Одобрени бяха и членовете на бъдещия Академичен съвет, препоръчани от новия ректор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР