Бившата водачка в женската тенис-ранглиста Виктория Азаренка призова своите колеги

...
Бившата водачка в женската тенис-ранглиста Виктория Азаренка призова своите колеги
Коментари Харесай

Виктория Азаренка призова колегите си да се адаптират към здравните разпоредби

Бившата лидерка в женската тенис-ранглиста Виктория Азаренка прикани своите сътрудници тенисисти да " одобряват и да се приспособяват " към здравните разпореждания в Мелбърн преди откритото състезание на Австралия през идващия месец на фона на необятно публикуваните рецензии за хотелската карантина, на която са подложени идващите.

Повече от 70 състезатели, дружно с членове на тимовете и антураж, както и съдиите, бяха принудени да карат строга карантина и не могат да упражняват, откакто пасажери в три чартърни полета са дали позитивен тест за ковид при идването.

Редица топ играчи, в това число номер 1 при мъжете Новак Джокович, се оплакаха от нуждата от насилствена 14-дневна хотелска карантина. Но министър председателят на щата Виктория Даниел Андрюс съобщи, че е от значително значение да се спре разпространяването на вируса и разпоредбите са едвакви за всички.

Но в свое отворено писмо двукратната шампионка в Австралия Виктория Азаренка декларира, че играчите и треньорите би трябвало да съблюдават здравните протоколи, въведени от щата Виктория. Откритото състезание на Австралия през тази година ще започва на 8-и февруари.

— victoria azarenka (@vika7) " Да бъдеш в 14-дневна карантина и да приемеш рестриктивните мерки е доста мъчно за приемане. Особено след целия този труд, който си положил отвън сезона, с цел да бъдеш подготвен за игра в първия Голям шлем за годината ", написа беларуската в своя “Туитър” профил.

" Разбирам възприятието на отчаяние, което доминира и чувството за неправда и това ме поразява! Но от време на време би трябвало да приемем непредвидените трудности, да се приспособяваме и да продължим напред ".

Шефът на Тенис Австралия Крейг Тили има контакт с към 500 състезатели съобщи, че по-голямата част от тях одобряват протоколите, които се постановат от здравните управляващи в страната. И защото граничните управляващи на Австралия всекидневно обновяват обществеността с новите случаи на идващи инфектирани, Азаренка съобщи: Длъжни сме да създадем всичко, с цел да помогнем на локалните хора. Те ни одобряват за шампионат в миг, в който са обезпокоени. Много от тях даже не се интересуват от спорт, само че са длъжни да се съобразят.

" Бих желал да помоля сътрудниците си да почитат всички, които работят неуморно, с цел да създадат живота ни по-лесен ", се споделя още в мнението на Азаренка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР