Бившата служителка на реда от Англия Ребека Калам спечели дело

...
Бившата служителка на реда от Англия Ребека Калам спечели дело
Коментари Харесай

Бивша полицайка: Караха ме да тренирам само по бельо

Бившата служителка на реда от Англия Ребека Калам завоюва дело за полова дискриминация против полицейския сектор, в който е работила преди години. Заради нанесени морални вреди, от някогашната ѝ работа би трябвало да ѝ преведат отплата в размер на над 800 хиляди паунда.

По време на службата си в полицията в Уест Мидландс Калам неведнъж е била подлагана на унижения и душевен тормоз. По думите ѝ един подобен случай бил, когато директният ѝ шеф ѝ декларирал, че „ не би трябвало да си мисли, че не би трябвало да прави лицеви опори, единствено тъй като има цици “.

В различен случай тя е била принудена да взе участие в подготовка, само че – за разлика от своите сътрудници, които били по униформи, тя трябвало да бъде употребена като „ марионетка в учението и да бъде единствено по долни дрехи. Тя трябвало да играе ролята на потърпевша гражданка, на която служителите на реда трябвало да ѝ окажат първа помощ, защото била „ ранена “ в региона на гърдите – нещо, което я карало да се усеща извънредно неловко.



40-годишната Калам е била с още 7 дами в отделение от 250 мъже и непрекъснато били излагани на „ токсично и дискриминационно отношение. В последна сметка Калам съумява да завоюва делото, заведено поради тормоз, полова дискриминация и оскърбление на личността.

Заместник-началникът на полицията в Уест Мидландс – Скот Грийн, сервира своите извинения на някогашната служителка за всичко, което ѝ се наложило да изтърпи през 2012-а година. Той обаче увери, че откогато е в управлението в последните две години, „ стандартите и културата на служителите на реда са се трансформирали доста “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР