Бившата посланичка на САЩ в Украйна се е почувствала застрашена,

...
Бившата посланичка на САЩ в Украйна се е почувствала застрашена,
Коментари Харесай

Бившата посланичка на САЩ в Украйна се почувствала заплашена от Тръмп

Бившата посланичка на Съединени американски щати в Украйна се е почувствала застрашена, когато е разбрала какво са си говорили по телефона Доналд Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски. Това излиза наяве от оповестен през днешния ден документ от чуването й през октомври в Камарата на представителите в границите на следствието за импийчмънт против американския държавен глава, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" Бях доста обезпокоена. Все още съм ", е споделила Мари Йованович на чуването на 11 октомври. На въпрос дали се усеща застрашена, тя дала отговор утвърдително.

В телефонния диалог през юли Тръмп е разкритикувал дипломатката, която по това време към този момент била отзована от поста си в Киев. В същия диалог американският президент изискал от украинския си сътрудник да проверява неговия политически противник от Демократическата партия Джо Байдън. Демократите водят следствие за импийчмънт поради този апел, което съгласно тях е корист с власт.

Днес бяха оповестени и елементи от показанията на Майкъл Маккинли, някогашен консултант на държавния секретар Майк Помпейо. Той е декларирал пред проверяващата комисия в долната камара, че е подал оставка, тъй като бил срещу потреблението на американски посолства за вадене на компромати за вътрешнополитически цели и тъй като Държавният департамент не е защитил Йованович.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР