Бившата номер 4 в света Доминика Цибулкова обяви края на

...
Бившата номер 4 в света Доминика Цибулкова обяви края на
Коментари Харесай

Доминика Цибулкова спира с тениса

Бившата номер 4 в света Доминика Цибулкова разгласи края на своята кариера. Финалистката от Откритото състезание на Австралия през 2014 година стопира с тениса с актив от осем трофеи на сингъл. Тя доближи върховото си четвърто място в света през ноември 2017-а година.

Цибулкова записа най-паметното си достижение в тениса през 2016-а, когато победи Анжелик Кербер за купата във финалния шампионат на WTA. Тя стана първата тенисистка от Словакия с край на шампионати за Големия шлем, губейки от китайката На Ли през 2014-а в Австралия.

" Отне ми дълго време, само че към този момент съм сигурна на 100%. Просто усещах по време на " Ролан Гарос ", че това ще бъде последният ми шампионат. След него се прибрах вкъщи и в действителност бях щастлива, че съм взела това решение. Бе мъчно, само че пък към този момент се усещам надалеч по-свободна ", показа Цибулкова.

Сред достиженията на 30-годишната Цибулкова са още три 1/4-финала на " Уимбълдън ", един 1/4-финал на US Open и полуфинал на " Ролан Гарос ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР