Бившата номер 1 в светoвната ранглиста по тенис Наоми Осака

...
Бившата номер 1 в светoвната ранглиста по тенис Наоми Осака
Коментари Харесай

Наоми Осака се завръща на корта на турнира в Бризбейн

Бившата номер 1 в светoвната класация по тенис Наоми Осака ще се завърне на корта след пауза от 15 месеца на шампионата в Бризбейн през януари, оповестиха уредниците.

Четирикратната шампионка от Големия шлем за последно игра на съревнование от календара на WTA в японската столица Токио в края на септември 2022 година и роди щерка си Шай през юли тази година.

" Наистина съм разчувствана да се върна на корта и да играя още веднъж. Винаги обичам да стартирам сезона си в Бризбейн и нямам самообладание да се завърна. Бризбейн е страховит шампионат и ще ме приготви за ослепително завръщане това лято ", сподели Осака, която завоюва Откритото състезание на Австралия през 2019 и 2021 година.

26-годишната американка имаше дълги интервали отвън тениса след втория си успех в " Мелбърн Парк ", като взе дълга отмора, с цел да се оправи с проблеми с психологичното си здраве, откакто пропусна Откритото състезание на Франция през 2021 година и Откритото състезание на Съединени американски щати същата година.

В Бризбейн ще играе и друга двукратна шампионка от Откритото състезание на Австралия - Виктория Азаренка.

Back on court and back in BRISBANE!

We are so ready for your return,
— Brisbane International (@BrisbaneTennis)

В шампионата в Бризбейн, който се завръща след тригодишна пауза поради пандемията от КОВИД, ще взе участие и Анди Мъри.

" Страхотно е да видя шампионата в Бризбейн назад в календара и в действителност чакам с неспокойствие да се върна в Куинсланд това лято. Имам страхотни мемоари от спечелването на купата през 2012 и 2013 година и бих желал да подвигна трофея за трети път в Бризбейн ", сподели британецът Анди Мъри.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР