Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки се завърна на

...
Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки се завърна на
Коментари Харесай

След три години: Каролине Вожняцки се завърна с победа

Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки се завърна на корта с победа и се класира за втория кръг на мощния шампионат по тенис за дами в Монреал (Канада) с награден фонд 2,8 милиона $.

Датчанката, която направи пауза от три години в кариерата си, с цел да сътвори семейство, завоюва против австралийската квалификантка Кимбърли Бирел с 6:2, 6:2 за 97 минути.

Возняцки взе участие с " уайлд кард ", откакто разгласи през юни, че се завръща на корта. Тя показва чудесно придвижване и мощни удари по време на дуела и наподобява по този начин, като че ли в никакъв случай не е напускала спорта.

" Чувствам се ужасно още веднъж да се състезавам. Iграх добре в първия сет, просто открих ритъма си, след което го изгубих малко във втория, тъй че беше мъчно. Но съм щастлива, че съумях да печеля този мач ", сподели в изявлението си на корта 33-годишната Возняцки, която завоюва конкуренцията през 2010 година.

В идващия кръг Возняцки ще играе с деветата сложена и шампионка от " Уимбълдън " Маркета Вондроушова (Чехия), която отстрани Маяр Шериф (Египет) с 6:4, 6:2.

Заради желанието си да сътвори семейство със брачна половинка си, някогашния състезател от НБА Дейвид Лий, датчанката се отдръпна от тениса след Откритото състезание на Австралия през 2020 година. Оттогава тя роди двете си деца - Оливия и Джеймс.

Возняцки е следващата шампионка от Големия шлем, която се завръща в тениса, откакто стана майка, след Серина Уилямс, Ким Клайстърс и Виктория Азаренка.

Датчанката, шампионка на Откритото състезание на Австралия за 2018 година, получи и " уайлд кард " за шампионата в Синсинати идната седмица и за Откритото състезание на Съединени американски щати, която ще се организира от 28 август до 10 септември.

За втория кръг се класираха още Даниел Колинс (САЩ) след триумф над украинката Елина Свитолина (Украйна) с 6:2, 6:2, както и 10-а сложена Дария Касаткина и 15-а в схемата Людмила Самсонова.

Бившата номер 1 в света Виктория Азаренка от Беларус се отхвърли от дуела си против Слоун Стивънс (САЩ) поради разтежение на коремен мускул.

От конкуренцията отпадна и петата сложена Каролин Гарсия (Франция), която загуби от Мари Боузкова (Чехия) с 4:6, 6:4, 2:6.

В други срещи номер 14 Каролина Мухова (Чехия) победи Анастасия Потапова (Русия) със 7:6(4), 6:2, Лейла Фернандес (Канада) завоюва против Пейтън Стиърнс (САЩ) с 6:3, 6:2, а номер 11 Беатис Адад Мая (Бразилия) записа триумф над Магдалена Фрех (Полша) с 6:4, 6:2.

Хърватката Петра Мартич отстрани Кристина Букса (Испания) с 6:0, 6:4, а Камила Джорджи (Италия) надви над Бианка Андрееску (Канада) с 6:3, 6:2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР