Бившата манекенка и организаторка на конкурси за красота Ирина Папазова

Бившата манекенка и организаторка на конкурси за красота Ирина Папазова ...

Мъжът на Ирина Папазова умря нелепо.

Бившата манекенка и организаторка на конкурси за красота Ирина Папазова остана за втори път вдовица, узна HotArena.

Най-неочаквано преди дни издъхна съпругът й Иво Чешмеджиев. Той умря нелепо едва на 54 години, след усложнения, причинени от наглед банална операция за отслабване. Иво си сложил прочутия гастрален пръстен с идеята да свие корема си и да намали апетита си. Именно това го е убило.

Хирургичната интервенция отдавана е на мода сред българските звезди и среща все повече почитатели, защото се извършва лапароскопски – по безкръвен път и възстановяването след това не изисква много време. Сред първите наши звезди, които луднаха по коремния байпас, с който лесно се свалят килограми, бе фолк кралят Азис и режисьорът Люси Иларионов. Години по-късно комикът Руслан Мъйнов се довери на прочутия д-р Енчев и срещу 5000 евро се сдоби със стройна фигура, за която се бореше чрез диети, но все не успяваше да постигне желаните резултати. Операцията е въведена за първи път преди 20 години в Швеция, но бързо набира популярност.

Воден от бързите успехи на знайни и незнайни нашенци, ресторантьорът Иво Чешмеджиев решил да отслабва с пръстен, защото гладуването изобщо не му се отдавало. Разговарял с познати, които му дали кураж и казали, че няма нищо страшно.

Единствено съпругата му Ирина била против. Организаторката на мис-конкурси смятала, че с подходящ хранителен режим всичко се постига, както и с повече упоритост. Иво обаче не я послушал, защото килограмите водели след себе си и куп здравословни проблеми като диабет и сърцебиене.

Операцията уж минала успешно и всичко било наред в продължение на почти два месеца, когато внезапно гастралният пръстен се пръснал, докато бизнесменът вечерял с приятели. Подобно нещо се случвало изключително рядко. Дори 300-килограмови дебелаци у нас носели гастрален пръстен и били сравнително доволни от резултатите.

Нямало обяснение защо точно пръстенът в стомаха на Чешмеджиев е гръмнал, но запознати с медицината допускат, че може да е имал непоносимост към някоя от съставките на силикона, с който е направен, макар че предварително би трябвало да е изследван за алергии.

54-годишният Иво Чешмеджиев издъхнал в болница преди дни от сеспис. Говори се, че той бил причинен от некадърно поставен пръстен на стомаха, но лекарските документи били изрядни и в тях черно на бяло пишело, че интервенцията е минала успешно, а пациентът е изписан в добро здравословно състояние. За операцията Чешмеджиев се изръсил с 10 хиляди лева. Идеята му била да свали около 30 килограма, за да може да диша по-леко.

Според близки на семейството, лекарите трябвало да предпишат на бизнесмена специална диета, която той да спазва след напускането на здравното заведение в продължение на месеци. Такава обаче нямало и той си хапвал, каквото душата му искала, макар и в ограничени количества.
Вечерта преди инцидента гостувал на свои приятели в „Бояна”, а на следващия ден се почувствал зле и го приели в болница. Там издъхнал. Така по нелепа случайност на съдбата Ирина Папазова остана вдовица за втори път.

„С мъжа до мен – Иво, мислим в една посока. Не сме подписвали официално. И двамата  сме минали през брака по веднъж и не ни е нужно да доказваме по този начин любовта си. Нашият синхрон е в общите интереси, които имаме. Иво е човек, с когото много си допадаме. Рядко има за какво да се караме. Обикновено спорим за неща, свързани с детето ни Самуил. Заедно сме близо 10 години”, разказваше в интервюта Ирина Папазова, която е носителка няколко престижни наши и международни конкурси за красота, а малкият красавец уверено върви по стъпките й.

Ирина има голям син – Йордан от брака й с убития през декември 1997 г. собственик на модна агенция „Интерсаунд” Васил Папазов. Предприемачът бе екзекутиран в столичния квартал „Лозенец”, а разследването по случая не стигна до никъде. След неговата смърт Ирина оглави агенцията и продължи да прави конкурсите „Мис България”, „Супермодел на България”, „Кралица на красотата”, както и няколко детски съревнования за красота, пише Уикенд.

Източник: hotarena.net