Бившата говорителка на правителството на Кирил Петков и ексдепутатка от

...
Бившата говорителка на правителството на Кирил Петков и ексдепутатка от
Коментари Харесай

Лена призна: Да, може да действаме популистки след случая Дебора, но времето за промяна е сега

Бившата говорителка на държавното управление на Кирил Петков и ексдепутатка от Политическа партия Лена Бориславова похвали наченките на политическа воля у ръководещите да съберат болшинство за основни промени на Наказателен кодекс, касаещи насилието след случая с 18-годишната Дебора. И призна, че в такива моменти на необятен публичен отзук и упования фактически може да се прокрадне и популизъм (каквито рецензии към този момент се чуха от опозицията - б.р.), само че че по-важно било да се обезпечи смяната, желана от обществото.

Ето какво написа Бориславова:

" Несъвършенните правни дефиниции и текстове могат да се поправя сред първо и второ четене, неналичието на политическа поддръжка и парламентарно болшинство – не.

Липсата на парламентарно болшинство за законодателни промени, решаващи наболели публични проблеми, през годините постоянно е било спънка в борбата за повече правдивост. Такава бе дълги години обстановката с механизма за следствие на основния прокурор, измененията в закона за отбрана от домашно принуждение, дефиницията за интимна връзка, разделянето на Висш съдебен съвет на две и обезпечаване на съдийска самостоятелност, и други

Идват обаче моменти, в които с помощта на гражданската сила и/или натрупването на голям брой събития и процеси, в това число около участието на България в Европейски Съюз, се отваря прозорец за решителни дейности.

В тези моменти, може да се прокрадне популизъм, само че е значимо да се обезпечи и същинска смяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР