Бившата госпожа Безос вече официално е третата по богатство жена

...
Бившата госпожа Безос вече официално е третата по богатство жена
Коментари Харесай

Какво ще прави бившата госпожа Безос с милиардите от развода

Бившата госпожа Безос към този момент публично е третата по благосъстояние жена в света след развода със притежателя на Amazon Джеф Безос.

Той й изневери, а тя се контракти за четири % дял от компанията, което значи, че е собственик на 37 милиарда $. Да, на толкоз се равняват въпросните четири %.

Какво да прави с толкоз доста пари? Е, несъмнено в случай че развихрите въображението си ще измислите куп разновидности за харченето им, само че госпожа Безос реши да не прахосва положението, а да направи нещо положително с него.

Тя се включи в пакта на богаташите The Giving Pledge, които най-официално дават обещание, че ще дарят половината или повече от благосъстоянието си за щедрост. Бил Гейтс и брачната половинка му, да вземем за пример, също са членове на този клуб на богатите хора с положителни сърца. Джеф Безос обаче не е.

И в случай че си мислите, че Макензи е получила наготово тези милиарди и по тази причина й е толкоз елементарно да се раздели с тях, то ще напомним, че тя е компактно до Джеф от основаването на Amazon до момента. Двамата имаха 25-годишен брак и истината е, че в случай че не е тя, несъмнено той нямаше да е един от най-богатите хора в света.

Заради любовта й към книгите Джеф й предлага да създадат уебсайт за продажба на книги по интернет. Началният капитал е 300 000 $. Макензи няма никакъв търговски усет, само че се съгласява единствено тъй като той е толкоз вдъхновен за плана.

Напускат Ню Йорк и се местят в Сиатъл. Бизнесът освен се разраства, а се трансформира в международна платформа за продажба на всичко – от книги до професионално съоръжение на катерачи в Хималаите. И носи милиарди долари.

EVA
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР