Бившата депутатка Лилия Недева се похвали, че е започнала нова

...
Бившата депутатка Лилия Недева се похвали, че е започнала нова
Коментари Харесай

Ексдепутатка се похвали с директорско място в Община Пловдив със старта на конкурса за него

Бившата депутатка Лилия Недева се похвали, че е почнала нова работа в Община Пловдив. Вчера тя е разгласила в профила си в обществените мрежи, че е станала шеф на отдел „ Здравеопазване ”. Досега този пост се заемаше от доктор Калин Калинов, който завоюва мястото си с конкурс при започване на мандата на Здравко Димитров.
Прочетете още
По-любопитното е, че Недева е оповестила новото си работно място, в деня, в който Община Пловдив пусна конкурс за него. От известието в уеб страницата на Община Пловдив излиза наяве, че претендентите може да подават документи до 29 февруари за „ вакантния ” пост.

Длъжността шеф на дирекция „ Здравеопазване “ е обвързвана с създаването и провеждането на политиката на община Пловдив в областта на опазването на здравето, стопанска система на опазването на здравето, лекарствената политика, възлагане и ръководство на общинските здравни заведения. Размер на главната заплата – до 2400 лв. съгласно компетенциите и опита на чиновниците. Изискването е за обучение е стопанска система или здравен мениджмънт.

Кандидатите ще вършат разработка по тематиката: „ Съвременни трендове и цели в развиването на здравната политика на община Пловдив “, с по-късно и изявление.

Самата Недева е назначена като краткотрайно изпълняващ длъжността шеф,  като надали ще има изненада при провеждането на състезанието и тя ще го завоюва.

Справка в професионалната й кариера на никое място не проличава Недева да се занимавала със опазване на здравето, като образованието й е икономическо, както и трудовия й път. Преди 4 години тя още веднъж бе в Община Пловдив, като за малко бе шеф на стопанските действия, когато зам.-кмет по финанси бе Илия Кирчев.

През 2022 година стана народен представител от обединението „ Български напредък ” на Стефан Янев. Година по-късно бе лидер на листата за депутати от обединението „ Заедно ” на Ива Митева и Любомир Каримански.

На последните избори тя бе от водачите, които поддържаха Славчо Атанасов в коалиция „ Съединени за Пловдив ” и бе претендент за кмет на регион „ Тракия ”.

Шефът на отдел „ Здравеопазване ” де юре дава отговор за всички лечебни заведения, само че на процедура всяко едно от тях е независимо комерсиално сдружение, чийто принципал е Общинският съвет.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР