Бивша състудентка на руския президент Владимир Путин, 70-годишната Ирина Подносова,

...
Бивша състудентка на руския президент Владимир Путин, 70-годишната Ирина Подносова,
Коментари Харесай

Бивша състудентка на Путин оглави Върховния съд на Русия

Бивша състудентка на съветския президент Владимир Путин, 70-годишната Ирина Подносова, беше назначена за ръководител на Върховния съд на Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът на федерацията (горната камара на съветския парламент), одобри решението единомислещо, заяви през днешния ден новинарската организация " Интерфакс ". Кремъл номинира Подносова за позицията при започване на април.

Подносова е родена през 1953 година в северния град Псков. През 1975 година тя приключва юридическия факултет на Ленинградския държавен университет, в този момент носещ името Санктпетербургски държавен университет, където е състудентка на Путин. Последно тя заемаше поста на заместник-председател на Върховния съд.

Критиците на Путин изричат неодобрение от широкоразпространените непотизъм и фаворитизъм, посредством които президентът резервира властта си. Путин също по този начин вкара ремонти в конституцията, с цел да се отбрани от правосъдни следствия, напомня ДПА. Предполага се, че Подносова ще подсигурява в допълнение, че правосъдната власт ще продължи да работи в ползите на президента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР