Бивша любовница на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела

...
Бивша любовница на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела
Коментари Харесай

Бивша любовница на Хуан Карлос го съди

Бивша държанка на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела дело в английски съд, като го упреква, че я шпионира. Пиар компанията, която съставлява Корина Ларсен, бизнесдама, обвързвана дълго време с тогавашния крал на Испания, удостовери, че тя освен е поискала от английски съд да издаде ограничаваща заповед против него, само че също така е поискала да ѝ бъдат присъдени обезщетения за вреди, в резултат на държанието му.

Адвокатът на монарха до момента не е дал отговор на питане от Асошиейтед прес по проблема, само че нееднократно е отстоявал невинността му във финансовия скандал, провокирал съмненията на следователи в Швейцария и Испания.

Швейцарската прокуратура проверява прехвърлянията на няколко милиона евро, дадени на Хуан Карлос от починалия саудитски крал Абдула, който по-късно трансферира част от сумата на Ларсен, живееща в Лондон. Според проверяващите това е опит парите да бъдат укрити от управляващите. По всичко наподобява, че нежеланието на Ларсен да върне средствата на Хуан Карлос е повода за сегашния им спор, който стига до съда.

Хуан Карлос, който е на 83 години, абдикира от престола в интерес на сина си Фелипе Шести през 2014 година, напомня Българска телеграфна агенция. Репутацията му на лидер на прехода на Испания към народна власт след диктатурата на ген. Франко бе помрачена от този и други кавги.

Миналия август той напусна Испания и се откри краткотрайно в Обединените арабски емирства, откакто испански следователи започнаха следствие дали не е получавал подкупи по отношение на контракт в Саудитска Арабия, извоюван от испански консорциум.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР