Бивш служител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) бе осъден на

...
Бивш служител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) бе осъден на
Коментари Харесай

Бивш агент ЦРУ бе осъден на 20 години затвор за шпионаж в полза на Китай

Бивш чиновник на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) бе наказан на 20 години затвор за шпионаж в интерес на Китай, съобщи Би Би Си.

62-годишният Кевин Мълъри бе приет за отговорен от федерален съд по обвинявания в предаване на американски военни секрети на Китай за сумата от 25 хиляди $.

Мълъри, който владее чудесно китайски език(мандарин), е имал достъп до свръхсекретна информация.

Доказателствата в процеса против някогашния сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ включват видиозапис, на който се вижда по какъв начин той сканира секретни документи в пощенска работа. Мълъри също по този начин е посетил Шангхай през април 2017 година, където се е срещнал с сътрудник на китайските служби.

„ Освен че е сложил страната ни в огромен риск, Мълъри е заплашил живота на хората, които излагат живота си на заплаха в името на нашата национална сигурност “, сподели прокурорът по делото Закари Теруилгър.

„ Този случай би трябвало да изпрати обръщение до всеки, който мисли да наруши доверието на нашето общество и да компрометира националната ни сигурност. “, добави той.

По-рано този месец различен някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ - Джери Чун Шин Лий, се призна за отговорен по обвинявания в шпионаж в интерес на Китай. Миналият юни някогашният чиновник на военното разузнаване на Съединени американски щати Рон Рокуел Хенсън също беше упрекнат за пласиране на секретна информация на китайците.

 

Kevin Mallory: Ex-CIA agent jailed for spying for China https://t.co/LGRyZQsw3i

— BBC News (World) (@BBCWorld) May 18, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР