Бивш руски посланик у нас е получил българско гражданство. В

...
Бивш руски посланик у нас е получил българско гражданство. В
Коментари Харесай

Депутатката Кристина Петкова от ПП-ДБ: Бивш руски посланик у нас е получил българско гражданство

Бивш съветски дипломат у нас е получил българско поданство. В претекстовете написа, че това е поради развиване на обществено-икономическите връзки сред двете страни в областта на туризма, сподели по Нова тв депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова, само че не загатна имена. Става въпрос за Анатолий Потапов който е бил дипломат в София през 2004-2008 година, ревизира „ 24 часа “. Съпругата му Татяна също е получила българско поданство по заслуги. Според разнообразни източници Потапов внасял съветска водка у нас в съдружничество с някогашен началник от ВИС-2.
Петкова добави, че по-късно и синът му кандидатства, на основа на това, че към този момент най-малко единия родител има такова и получава българско поданство също.
По думите й има незабавна потребност от промяна в службите ни за сигурност. Председателят на ДАНС би трябвало да слезе от този пост, безапелационна е Петкова.
„ Имаме доста данни за руснаци, които са получили нерегламентирано българско поданство, тази процедура продължава. Законът за българско поданство позволява придобиване на такова за заслуги “, изясни тя.
Според нея точно това се оказва като малка врата за руснаците у нас.
„ Има такива, за които няма никакви данни, че имат заслуги в спорта. Масажист, психолог пишат се, че са в областта на волейбола, двама от „ Лукойл “ си преписват заслуги в баскетбола и по този начин си вземат поданство. А ДАНС се пробват да си измият ръцете със Съвета по поданство към правосъдното министерство “, възмутена бе Петкова и уточни, че няма пояснение за какво се получава по този начин, можела единствено да допуска.
Относно това кой ще бъде ръководител на Народното събрание, тя удостовери, че се разисква името на ген. Атанасов, само че не даде повече изясненост.
За имена на министри, които ще останат и които няма, тя не се зае да даде отговор. Каза, че сега текат договаряния сред Мария Габриел и акад. Николай Денков.
Петкова сподели и че има мнение за Министерство на вътрешните работи министърът Калин Стоянов и ще се радва да не го види в състава на идващия кабинет.
По отношение на евроизборите, съгласно нея ще е най-добре всички партии (ПП-ДБ и ДСБ) да се явят дружно, само че към момента не е взето дефинитивно решение.
„ Това са процеси, би трябвало да минем утвърждение, моята увереност е че би трябвало да се явим дружно като коалиция ПП-ДБ “, съобщи депутатката.
На въпроса Никола Минчев ли ще води листата, тя сподели, че не вижда причина да не се съгласят с неговото име.
От думите й стана ясно, че Радан Кънев като евродепутат и сега, още веднъж е номиниран към този момент на равнище ДСБ като водещия претендент.
Относно президентският план, Петкова го съпостави малко с някогашния президент Росен Плевнелиев.
„ Недостойно е посредством президентската институция да се нарежда политически. Това е моя паралел с Първанов и по-късно основаната „ АБВ “, сподели Петкова и допусна че Политическа партия „ 3-ти Март “ на Радев ще претърпи същата орис.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР