Бивш офицер от естонската армия и неговият баща са арестувани

...
Бивш офицер от естонската армия и неговият баща са арестувани
Коментари Харесай

В Естония са арестувани баща и син по подозрение в шпионаж за Русия

Бивш офицер от естонската войска и неговият татко са задържани съмнение в държавна измяна и шпионаж за Русия, оповестиха през днешния ден естонските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

В взаимно известие на Главната прокуратура и Службата за вътрешна сигурност се споделя, че Денис Метсавас, роден през 1980 година, и Пьотър Волин, роден през 1953 година, са били задържани на 3 септември. Те са обвинени, че в продължение на повече от пет години са предавали държавни секрети и друга секретна информация на съветското военно разузнаване (ГРУ).

Метсавас е служил дълго във въоръжените сили на Естония на разнообразни позиции, включително задачата на НАТО в Афганистан. През 2015 година той е бил създаден в чин майор. След придобиването на самостоятелност през 1991 година балтийската страна е минала през няколко шумни шпионски абсурда.

На конференция началникът на защитата на Естония, заяви, че Метсавас постъпва в армията през 1998 година, като изначало служи в артилерийска част, а след това в Генералния щаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР