Бивш духовник уби снощи църковната настоятелка на шинтоистки храм в

...
Бивш духовник уби снощи църковната настоятелка на шинтоистки храм в
Коментари Харесай

Касапница! Семейство се кла със самурайски мечове, загинаха трима

Бивш свещеник умъртви нощес църковната настоятелка на шинтоистки храм в Токио и брачната половинка си преди да се самоубие със самурайски меч в фамилна вендета, заяви полицията.

56-годишният Шигенага Томиока причака пред дома й по-голямата си сестра Нагако – основно духовно лице в храма Хачимангу в региона Томиока, и я атакува с меч.



В същото време към 30-годишна жена, евентуално брачната половинка на нападателя, нападна водача на Нагако също с меч. 58-годишната Нагако умря от прободни рани. Шофьорът избягал, само че е ранен, заяви полицията.



След нападението съпрузите отишли в регион покрай жилищните пространства на територията на храма. „ Смятаме, че мъжът е намушкал дамата преди до се самоубие”, сподели полицейски представител и добави, че и двамата са умряли.

Местни медии оповестяват, че Шигенага е бил настоятел на Хачимангу, само че е бил освободен „ за неприятно поведение” и от дълго време е в спор със сестра си по отношение на храма.



Храмът е издигнат през 1627 и е прочут с летния си празник с напръскване на вода, считан за е един от трите най-популярни в Токио. Той е бил посещаван от император Акихито и императрица Мичико. Сумистите също посещават храма, където в предишното са се организирали и шампионати по сумо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР