Бивш депутат и син на вицепремиер са в ръководството на

...
Бивш депутат и син на вицепремиер са в ръководството на
Коментари Харесай

Бивш депутат от РБ, близък до Настимир Ананиев, и синът на бившата вицепремиерка Лидия Шулева – част от разследваната Nexo

Бивш народен представител и наследник на вицепремиер са в управлението на разследваната за финансови закононарушения компания Nex, написа Tribune.

Става дума за Антони Тренчев, който се води съосновател и шеф на няколко Nexo сдружения, някогашен народен представител от ДБГ, Реформаторски блок и непосредствен до сегашния народен представител от Политическа партия Настимир Ананиев, с който бяха сътрудници.

Синът на някогашния вицепремиер Лидия Шулева – Георги Шулев, е представляващ Nexo.

Останалите лица във компанията са: Коста Кънчев – шеф на Nexo Bank, Калин Методиев – съосновател и финансов шеф на Nexo, Сокол Янков – представляващ Nexо.

Бившият народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и съдружникът му в сдружението за търговия с криптовалута Nexo Коста Кънчев са избягали в Дубай още през есента на предходната година, оповестява Българска национална телевизия. Това е станало след обвинявания в машинация в изключително огромни размери, предявени против Nexo от прокурорите на осем американски щата.

Регулаторните органи в Калифорния, Кентъки, Ню Йорк, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт са оповестили, че дават на съд криптобанката Nexo поради десетки хиляди случаи на измами на обща стойност най-малко 800 млн. $.

Сокол Янков е напуснал Nexo през 2019 година и от този момент няма общо с разследваната група сдружения

Подозренията са, че българите, стоящи зад огромната компания, са работили по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin.

Българката, известна като „ кралицата на криптовалутите “, е в топ 10 на най-издирваните лица от ФБР. По следите ѝ са още Европол и Интерпол.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР