Бивш агент на ФБР призна, че е работил за руския

...
Бивш агент на ФБР призна, че е работил за руския
Коментари Харесай

Агент на ФБР призна, че е работил за руския олигарх Олег Дерипаска

Бивш сътрудник на ФБР призна, че е работил за съветския олигарх Олег Дерипаска, до момента в който е бил под глобите на Съединени американски щати. Чарлз Макгонигъл се е признал за отговорен в скрит план в подмяна на отпадане на други обвинявания от страна на прокуратурата, съобщи BBC.

Агент Чарлз Макгонигъл оглавяваше контраразузнавателния отдел на ФБР в Ню Йорк, преди да се пенсионира през 2018 година Твърди се обаче, че той е получил скрити заплащания от Дерипаска в подмяна на следствие на конкурентен предприемач и през 2019 година е лобирал несполучливо за анулация на глобите против Дерипаска.

55-годишният Макгонигал свидетелства пред федералния съд в Манхатън, че е работил за Дерипаска сред пролетта и есента на 2021 година, с цел да откри отрицателна информация за Владимир Потанин в опит да включи противника на Дерипаска в черния лист за наказания на Съединени американски щати.

Бившият сътрудник на ФБР е получил 17 500 $ за тази работа, които са били пренасочени от Русия през сметки в Кипър и Ню Джърси в опит да се прикрие източникът на заплащанията.

Макгонигъл съобщи пред съда, че надълбоко съжалява за дейностите си, и се призна за отговорен в скрит план – обвиняване, за което се планува оптималната присъда от 5 години затвор.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР