Битовото отопление е най-сериозният замърсител на въздуха в България. Това

...
Битовото отопление е най-сериозният замърсител на въздуха в България. Това
Коментари Харесай

Нено Димов: Битовото отопление мърси най-много въздуха

Битовото отопление е най-сериозният замърсител на въздуха в България. Това разгласи в предаването „ Лице в лице” по бТВ министърът на екологията Нено Димов във връзка показания през днешния ден от екоминистерството и Световната банка план на Национална стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух.
Димов посочи, че нормите за качеството на въздуха са идентични по българското и по европейското законодателство и страната ни не покрива нормите само за фините прахови частици.
" След отоплението с твърдо горива най-вече замърсяват автомобилният превоз и промишлеността, като промишлеността минимум способства. Относно отоплението препоръчаните ограничения са там, където има топлофикационна мрежа и газификация да се причисляват нови консуматори, правила за наличия на сяра и пепел в твърдите горива. Последната мярка се бави, с цел да се обезпечи съответен надзор ", посочи министърът.
По думите му за замърсяването от автомобилния превоз ограниченията са да се пресекат кражбите на катализатори, както и намаляването на екотаксата за новите коли и увеличението за старите.
Министърът регистрира още, че Видин е най-замърсеният град. " София е покрай средата на класацията, само че е към по-чистите градове.
Има четири града, които са в норма във връзка с фините прахови частици към 2016 година – Добрич, Сливен, Пирдоп и Девня. Гълъбово и Стара Загора се причисляват към тях през 2017 година По предварителни данни и Варна ще се включи в листата ", добави той.
Относно поддръжката за Унгария, зад която Нено Димов застана дружно с представители на Патриотичния фронт, той разгласи, че тя е значима, тъй като на следващия ден България може да се окаже в същата обстановка. " Ние би трябвало да защитим националния си интерес в тази обстановка ", счита Димов, представен от " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР