Биткойнът качи цената си над $30 000 за първи път

...
Биткойнът качи цената си над $30 000 за първи път
Коментари Харесай

За пръв път от миналото лято биткойнът надмина $30 000 - какво следва

Биткойнът качи цената си над $30 000 за първи път от юни 2022 година, регистрирайки над 80% растеж от началото на годината, предават международните организации. Този напредък е по-мощен даже от съвсем 20-процентната облага на борсовия показател NASDAQ 100, с който обичайно виртуалната монета се движи в тандем, коменитрат крипто анализатори.

Криптовалутата компенсира част от сериозните загуби, които претърпя предходната година след поредицата свързани с криптоиндустрията банкрути. И въпреки всичко, Bitcoin към момента е с над 50% по-слаб от рекордно високата си котировка от ноември 2021 година.

" Прагът от $30 000 е доста значим таван както по механически, по този начин и по фундаментални аргументи ", съобщи пред Bloomberg Мати Грийнспан - основен изпълнителен шеф на Quantum Economics. Експертът добавя, че " съпротивата се натрупваше в продължение на три следващи седмици и в този момент най-сетне беше пробита. "
 Снимка 599529
Източник:

Пробивът на биткойна над твърдата опозиция при $30 000 се случва след така наречен секване на лентата на Болинджър, при което историческата волатилност спадна до най-ниското равнище от януари насам.

Свиването тогава докара до внезапно придвижване нагоре, което наподобява сходно на пробива нагоре във вторник. Трейдърите, които следват техническите модели, в този момент може да погледнат към зоната на $30 800 като първа евентуална цел, последвана от $31 200.

Въпреки позитивните новини  криптоиндустрията към момента е изправена пред голям надзор . Крипто борсата Coinbase заяви, че е получила уведомление от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), в което се декларира желанието ѝ да заведе дело за наложително осъществяване.
 Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво
Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво

Крипто борсата е изправена пред сериозна опасност

А също така SEC е завела дело против криптомагната Джъстин Сун за хипотетично нарушаване на разпоредбите за скъпи бумаги при положение, който съгласно Сун е безпочвен. А също така Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати съди създателя на Binance Чанпен Джао и неговата криптоборса за хипотетични нарушавания на разпоредбите за деривати. От Binance обявиха, че не са съгласни с обвиняванията.

В умозаключение, най-вероятната прогноза за цената на биткойн е нарастване на цената до най-малко $33 200 и даже $33 500, написа BeInCrypto. Паданe под така наречен " възходящата линия на опозиция " би обезсилило тази възходяща наклонност и може да докара криптовалутата до спад и цена от $24 600.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР