Биткойнът е напът да изпрати най-лошата си седмица от 2013

...
Биткойнът е напът да изпрати най-лошата си седмица от 2013
Коментари Харесай

Биткойнът изтри 32% от стойността си в най-лошата си седмица от 2013 г.

Биткойнът е напът да изпрати най-лошата си седмица от 2013 година със спад от 32% в цената си и изтрита пазарна капитализация в размер на 63,43 милиарда $. Това излиза наяве от данните на CoinDesk в ранния следобед в петък.
Само в границите на деня най-голямата по пазарна оценка криптовалута поевтиня с 12,32% до 7937,50 $, озовавайки се на 11-седмично дъно. Само за 24 часа пък от пазарната капитализация на всички криптовалути са заличени 112,6 милиарда $.
Виртуалните валути регистрираха обилни намаления в цените си през последните дни поради загрижеността и ограниченията, които подхващат регулаторите по целия свят. Появиха се и клюки, че цената на биткойн е била поддържана изкуствено висока от известната платформа за търговия с криптовалути Bitfinex, написа CNBC. Още по тематаИндия потопи биткойна трайно под 10 000 долараБиткойнът изпраща тежък месецЦената на биткойна още веднъж се намалява, само че този път поради Япония
New York Times заяви, че доста хора от пазара са загрижени, че Bitfinex е поддържала изкуствено висока цената на биткойн, като е изкупувала огромни количества от пазара посредством личната си цифрова валута тетър.
По случая с американската борса за момента не се знае доста, като се изключи че Комисията по търговия със стокови фючърси е изпратила призовки с молба за отговор на редица въпроси на Bitfinex и на компанията Tether, която емитира цифрови монети. Двете сдружения имат еднакъв изпълнителен шеф. Освен това се твърди, че зад една единица от цифровата валута тетър стои един $. Не е ясно какви въпроси е отправил регулаторът към двете сдружения.
По-рано през седмицата индийското държавно управление съобщи, че не смята криптовалутите за законно платежно средство и ще предприеме всички ограничения за елиминиране на заплащанията посредством тях.
Данъчните управляващи в Индия са почнали следствия още през декември на разнообразни преводи, направени посредством противозаконни тържища за търговия с биткойн. Това се случи малко, откакто центалната банка на южноазиатската страна предизвести потребителите за евентуалните опасности, които крият криптовалутите.
Цифровите пари се сбъскват със сериозна опозиция и на два от най-големите си пазара – Китай и Япония, където към този момент са въведени редица ограничения за понижаване на опциите за търговия за разнообразни спекулации и измами или за финансиране на незаконна активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР