Битката за София на местните избори беше изключително оспорвана. Картата

...
Битката за София на местните избори беше изключително оспорвана. Картата
Коментари Харесай

Битката за София: Фандъкова благодари за подкрепата, Манолова ще иска касиране на вота

Битката за София на локалните избори беше извънредно оспорвана.
Картата на София остава „ синя ”, само че с „ червен ” пробив ГЕРБ-СДС завоюваха 11, Демократична България – 8, Българска социалистическа партия са с един партиен и един подсилен самостоятелен, а три региона ще бъдат ръководени от самостоятелни претенденти
Йорданка Фандъкова поема към четвъртия си кметски мандат след победа над Мая Манолова на балотажа.

От щаба на Манолова оповестиха, че ще изискат анулиране на вота през вчерашния ден.

Йорданка Фандъкова благодари на десните и разгласи, че ще беседва с тях по съответни сфери от ръководството на столицата.

„ Радвам се, че рационалните и работещи оферти надвиха над популизма. Имаше доста популизъм в тази акция. Не съм си трансформирала вижданията за разлика от други претенденти, които си трансформират полезностите и посоката си по отношение на обстоятелствата”, съобщи нощес Йорданка Фандъкова.
Кметът на София Йорданка Фандъкова: Хората чакат работа, само че и смяна Тя благодари на десните хора и на всички, които са излезли да гласоподават
Мая Манолова пък разгласи, че изборите са извоювани с намерено пазаруване на гласове. Председателят на инициативния комитет, който я издигна – Никола Вапцаров, не беше позволен в ОИК в зала сцена „ Армеец” и изиска анулиране на изборите.
Щабът на Манолова ще желае анулиране на вота Причината - не позволили ръководителя на ИК в "Арена Армеец "
До края на седмицата щабът на Манолова ще изиска публично анулиране на вота поради сигнали за пазаруване на гласове, издание на резултати преди края на изборния ден и манипулиране на протоколи.
Щабът на Манолова внася искане за анулиране на изборите до края на седмицата Самата Мая Манолова пък е подготвила искова молба против премиера Бойко Борисов
„ И точно ромските секции обръщат вота разликата е 3-4 пъти. Поне 8 протокола хората се подписват на тя”, съобщи Войслав Тодоров от щаба на Манолова.
От ГЕРБ отхвърлиха изказванията за манипулираните протоколи

„ Купува този, който губи и това е първото. В София купеният избор не може да обръща резултати и да предопределя резултати. Г-жа Манолова е удвоила своя резултата в кварталите „ Факултета”, „ Христо Ботев” и „ Филиповци”, сподели Малина Едрева, общински консултант от ГЕРБ.
Томислав Дончев: Който не е удовлетворен от изборните резултати, да се обърне към съда Нормално държание на губещия е да търси оправдания, разяснява регионалният координатор на ГЕРБ в София
Кандидатите на обединението ГЕРБ-СДС победиха на балотажа в 11 столични региона. „ Демократична България” завоюва в 8, Българска социалистическа партия ще има кмет единствено в регион „ Изгрев”, а в три региона победиха самостоятелни претенденти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР