Битката за шампионския трофей на България по хандбал при жените

...
Битката за шампионския трофей на България по хандбал при жените
Коментари Харесай

Решаващи мачове за титлата по хандбал при жените този уикенд

Битката за шампионския трофей на България по хандбал при дамите навлиза в 4-ия кръг на главната фаза на шампионата. Три срещи остават до установяване на двата супер-финалисти, като все още шансове за постигане до последния стадий имат и четирите тима – Етър 64, Свиленград, Бъки и Шумен 98. Безспорно максимален интерес провокира идния мач в неделя (1 април) от 15,00 часа, когато се срещат Свиленград и Етър 64. Търновки са водачи в таблицата с 7 точки, до момента в който домакините имат една по–малко и дуелът за тях е от извънредно значение. И двата тима ще излязат с най-хубавото в съставите си и сигурно почитателите на играта, които ще бъдат в залата ще видят хандбал от високо равнище от първия до последния съдийски сигнал.

В другата среща от програмата на кръга в Основната фаза играят Бъки и Шумен 98. Срещата е в съботния ден (31 март) от 15,00 часа в габровската зала " Орловец ". Интересно е, че и двата отбора имат изиграни по два мача досега, откакто отложиха срещата от 1-ия кръг между тях в Шумен за 6 април (петък). Бъки имат 5 точки, а шуменки 2, само че при вероятно подценяване от страна на " бъкитата " могат да си създадат обстановката доста сложна за едно от двете места даващи право на супер-финал за купата през 2018-та.

Регламентът на супер-финалите са първите два тима да се срещнат между тях след изиграването на 7 мача от главната фаза. Шампионското отличие и златните медали ще станат владеене на този тим, който реализира 2 победи над противника си от вероятни 3 мача. Играе се на разменено посещение, като при тъждество 1-1 триумфа третата среща е в залата на отбора, който е заел първото място в крайното нареждане на Основната фаза.

Междувременно, младежките (до 20 години) и юношеските (до 18 години) национални тимове на България отпътуваха за мощния интернационален шампионат Cell Cup, който ще се организира в интервала 29 март -3 април в град Балатонфюред, Унгария. В конкуренцията присъединяване в съдийската гилдия ще вземат и реферите Пламена Георгиева / Кремена Георгиева от Хасково.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР