Битката за първото място в класацията на ATP се разгорещява

...
Битката за първото място в класацията на ATP се разгорещява
Коментари Харесай

Алкарас или Джокович ще си тръгне от Уимбълдън като номер 1 в света?

Битката за първото място в класацията на ATP се разгорещява преди полуфиналите на Уимбълдън. И Карлос Алкарас, и Новак Джокович имат късмет да си тръгнат от Лондон преди всичко.

В момента Алкарас води Джокович с 80 точки в класацията на ATP онлайн. Ако и двамата тенисисти изгубят в полуфиналите на Шампионата, 20-годишният състезател ще остане №1.

В противоположен случай този, който реализира по-добър резултат на огромния шампионат на трева, ще застане като №1 в света. Алкарас и Джокович могат да изиграят мач „ спечелилият печели всичко “ за трофея и за международния №1.

Данил Медведев стартира седмицата с шансове да се върне на първото място в света до края на двете седмици, само че се нуждаеше от ранни загуби на Алкарас и Джокович. След като това не се случи, 27-годишният тенисист ще напусне SW19 като номер 3 в света.

Въпреки това Медведев може да се включи в борбата за №1 в  „ Асоциацията на професионалния тенис “ (ATP) в края на годината, показана от Pepperstone, като вдигне трофея. Медведев се пробва да завоюва това отличие за първи път.

Медведев може незабавно да заеме лидерската позиция в конкуренцията за финалния шампионат в Торино. Ако Медведев, Алкарас или Джокович побеждават в " Ол Ингланд Клъб ", първенецът ще заеме първото място в ранглистата онлайн.

Четвъртият полуфиналист, Яник Синер, има късмет да направи най-голямата смяна в класацията на Pepperstone ATP. В момента италианецът е № 8, само че в случай че завоюва купата, ще се изкачи до рекордното в своята кариера № 4 в света.

Ако Синер  спечели първия си огромен трофей, той ще стане най-високопоставеният италианец в историята на ATP. През 1976 година Адриана Паната доближава до №4 в света.

Синер също може да си обезпечи отлична позиция в надпреварата за Торино В момента на пето място, той може да се изкачи на четвъртото, в случай че доближи на край на някой от огромните шампионати. В момента Синер се пробва да се класира за Нито финалите за първи път, откакто се състезава на финала на сезона като заместител след отдръпването на Матео Беретини в средата на шампионата през 2021 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР