Битката за оцеляване в италианския елит съвсем не е решена

...
Битката за оцеляване в италианския елит съвсем не е решена
Коментари Харесай

СПАЛ завърза интригата на дъното в Серия А с успеха си

Битката за оцеляване в италианския хайлайф напълно не е решена 11 кръга преди края на сезона. Тя се заплете още повече след успеха на един от застрашените от изпадане отбори СПАЛ над директен съперник.

Новаците в елита надвиха с 1:0 над Болоня като домакини в напечен и нервозен мач, с което най-малко за няколко часа минаха над чертата. А серията на гостите от положителни резултати пресъхна и те към момента виждат иззад ъгъла по какъв начин се мержелее сянката на изпадането, въпреки да е задоволително надалеч на пръв взор.

Още първоначално домакините получиха страховит бонус. След единствено 10 минути игра Хеанкарло Гонсалес от състава на Болоня беше изпъден за безпардонно влизане и отборът му остана в понижен състав рано-рано в борбата.

Това обаче не се изрази в преимущество в резултата за СПАЛ, най-малко до почивката. Мануел Ладзари и Федерико Вивиани пропуснаха страхотни благоприятни условия за отбора си и по този начин почивката пристигна при нулево тъждество.

Малко след почивката обаче статуквото се промени. В 48-та минута Федерико Вивиани центрира от корнер, гостите почистиха едва и Алберто Граси при разбъркването прониза мрежата за 1:0.

Този резултат се резервира до напечените последни минути. В продължението първо Федерико Матиело от състава на домакините беше изпъден за втори жълт картон, а в идната офанзива Матия Дестро изпусна да донесе точката за Болоня с пропуск от невероятна позиция.

Така в последна сметка СПАЛ победи с трите точки и към този момент събра 23, с цел да задмине Кротоне в борбата на дъното. Болоня остава с 33 в средата на таблицата и има потребност от още единствено няколко, с цел да си подсигурява и на доктрина оцеляването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР