Битката за лидерския пост в БСП не е толкова персонална,

...
Битката за лидерския пост в БСП не е толкова персонална,
Коментари Харесай

Кланове в БСП на ДПС-Пеевски, Бай Тошо, ГЕРБ и ДС искат да овладеят партията

Битката за лидерския пост в Българска социалистическа партия не е толкоз лична, колкото по ползи на обособени кръгове и кланове. Във война са последователи на Тодор Живков и семейства край него, свързани с кръга #Кой, някои от които участници в кабинета „ Орешарски “, просъветското лоби отпред с милионера Георги Гергов и дежурните фрагменти на Държавна сигурност.
Това показа пред Фрог нюз участник в конгреса, непосредствен до управлението на „ Позитано “ 20. Корнелия Нинова е на нож с множеството от тези хора още с поемането на лидерското място в партията. Конфронтацията се е засилила и от провокациите на близки до Румен Петков и Георги Първанов хора в левицата.

Главната цел на кръга към Гергов е бъдещо ръководство дружно с ГЕРБ и вероятно с Вътрешна македонска революционна организация. Също и пробутване на проруските ползи в България. Този кръг е доста непосредствен с кръга до Пеевски-ДПС поради общи бизнес ползи. Те желаят техен човек да оглави Българска социалистическа партия. Към същите хрумвания гравитират и Михаил Миков, Ангел Найденов и още неколцина „ отлюспени “ от Нинова. Те са най-големите радетели за АЕЦ „ Белене “ и плановете на Газпром. Накратко казано, основно бизнес ползи стоят зад неразбориите в Българска социалистическа партия, а не идеологически разлики. Отдавна милионерите в партията желаят да диктуват нейната активност и развиване, тъй като я употребяват като бизнес марка, безапелационен е нашият източник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР