Битката с фалшивите новини е на всички нива и тя

...
Битката с фалшивите новини е на всички нива и тя
Коментари Харесай

Мария Габриел: Битката с фалшивите новини е на всички нива

Битката с подправените вести е на всички равнища и тя е борба всеки ден, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел. Свободата на изложение и правото на достъп до информация са неприкосновени, нямаме желание да откриваме министерство на истината, нито да постановяваме цензура, акцентира тя.

Габриел напомни, че единствено преди година тази тематика не фигурираше в Европейски Съюз, в този момент тя е от най-високо поставените, нямаше обща формулировка на равнище Европейски Съюз какво е дезинформация онлайн.

" Затова използваме тази формулировка, тъй като изразът " подправени вести " не дава визия за цялостната комплексност на казуса ", разясни Габриел.

За първи път в света е направен кодекс сред платформите, рекламодателите дружно с публицистите, неправителствения бранш и научните откриватели, в който всеки един от участниците поема персонализирани задължения.

" До края на декември желая да видя забележими измеруеми резултати, желая да видя резултати по няколко основни знака: какво се случва с прозрачността - бистрота на наличието, бистрота на притежателя, бистрота на политическата реклама. Нашият метод следва и парите - това за нас е един от най-важните цели. Второ: продължаваме да се концентрираме върху това хората да знаят по кое време против тях има бот и когато има човешко създание. Продължаваме да се концентрираме върху премахването на подправените сметки, тъй като механизмът на нарастване на подправените вести еволюира всеки ден, той се перфекционира, колкото се перфекционират новите технологии ", очерта целите в борбата с " подправените вести " Мария Габриел.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР