Битката на тема Кой продаде лифтовете на Витоша между политиците

...
Битката на тема Кой продаде лифтовете на Витоша между политиците
Коментари Харесай


Битката на тема Кой продаде лифтовете на Витоша между политиците продължава с пълна си

Битката на тематика " Кой продаде лифтовете на Витоша " сред политиците продължава с цялостна мощ. 

След като ръководителят на СОС Елен Герджиков нападна десните с решение за продажбата на " Въжени линии " на Столичния общински съвет от 26 юли 2007 година, когато ГЕРБ още няма съветници, от ДСБ извадиха документи, че кметът на София Йорданка Фандъкова и някогашният зам.-кмет, в този момент началник на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, са определени в Надзорния съвет на Столичната общинска организация за приватизация още на 23 март 2006 г. 

Именно Агенцията, ръководена още от 1992 година от Иван Димитров, е виновна за избора на купувача Витоша ски.  Решението е взето с 11 гласа „ за “ от 11 присъстващи. Членовете на Надзорния съвет от квотата на кмета Бойко Борисов – Йорданка Фандъкова и Юлия Ненкова, не са взели участие в съвещанието на Надзорния съвет и не са разписали протокола за взимане на решение, прецизираха за OFFNews от Столична община. 

Според протокола от съвещанието на СОС, показан от Герджиков/ГЕРБ/, 47 общински съветници от Съюз на демократичните сили, ДСБ, Демократи за София, Национална движение „Симеон Втори", ССД, Гергьовден и Българска социалистическа партия поддържат на 26 юли 2007 година решението Въжени линии ЕАД да бъде продадено. Той изясни, че договорът е подписан от тогавашния началник на Агенцията Димитров, преди да бъде конституиран новият Надзорен съвет на СОАП. Местните избори са извършени на 28 октомври. Новият общински съвет, в който влиза партия ГЕРБ, поставя клетва на 19 ноември. Надзорният съвет е заменен от новия общински съвет с решение №43 от 17.01.2008 година

Надзорният съвет на СОАП, със свое решение № 2213, афишира конкурс за продажбата на общинската “Въжени линии ” на 21.09.2007 година, обнародвано в ДВ-брой 79 от 2007 година До състезанието са позволени единствено „ ВИТОША СКИ ” ЕАД И „ ЮЛЕН ” АД. Надзорният съвет на СОАП, със свое решение №2374 от 4 декември 2007 година дефинира спечелилия в състезанието. Сделката е подписана две седмици по-късно, на 20 декември 2007, а продажната цена е 8 милиона и 300 хиляди лева Договорът за приватизация е подписан от Главния изпълнителен шеф Иван Димитров. 



Днешният кмет на София - госпожа Фандъкова, е била член на органа, който е определил купувача и упълномощил основния изпълнителен шеф на организацията да подпише проблематичния приватизационен контракт. След това стартира десетгодишния интервал на незаконното безучастие на общината, с оправданието, че договорът е посредствен. Истината е, че кметът Фандъкова би трябвало да понесе отговорността за това, че е взела участие и прикривала една тежка скица на началника си Борисов, написа на страницата си във фейсбук водачът на ДСБ Атанас Атанасов. 

Протоколът от гласуването на СОС по решението за продажбата на Въжени линии от 26 юли 2007 г. 



Преди дни страната и общината лансираха, че ще се вършат промени в проекта за ръководство на парк Витоша. Така, съгласно Фандъкова и министрите на околната среда и на спорта Нено Димов и Красен Кралев, които се срещнаха в сряда, ще се позволи казусът с достъпа до планината и ремонта на оборудванията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР