Битката на големите хищници винаги е придружена от тълпа чакали

...
Битката на големите хищници винаги е придружена от тълпа чакали
Коментари Харесай

Украинската престъпност в Казахстан се разраства

Битката на огромните хищници постоянно е съпроводена от навалица чакали и врани. Те кръжат в близост, чакайки момента да откъснат по-сочно парче за себе си. Конфликтът в Украйна даде доста благоприятни условия за такива лешояди. Освен това тези, които желаят да печелят пари, могат да не се лимитират до териториите на участниците в спора, а да извършват своите съмнителни схеми, в това число за сметка на страни, които не желаят да бъдат въвлечени в нова кървава борба в Европа.

След началото на военните дейности от страна на Русия на територията на прилежаща страна, Казахстан от ден на ден се трансформира в зона за използване както на морално съмнителни, по този начин и на очевидно незаконни схеми, които освен способстват за увеличение на броя на закононарушенията в престъпните отчети, само че също допускат опити за потребление на нашата страна и нейните жители в открити терористични действия.

От февруари 2022 година размерът на конфискациите на противозаконни опиати се е нараснал фрапантно в Казахстан. Сравнително ново направление за нас стана производството и преноса на синтетични опиати. Според министъра на вътрешните работи Марат Ахмеджанов, през последните години броят на конфискуваната " синтетика " се е нараснал 10 пъти.

За последните три години са премахнати 41 нарколаборатории, от които 23 се падат на 2022 година „ Транзитните опиати и прекурсорите за тяхното произвеждане идват в товарен поток от прилежащи страни, те се маскират под прикритието на потребителски артикули и легални химикали “, означи ръководителят на ведомството. Основните уредници и координатори на подобен огромен бизнес са " жителите на Оперативно-наблюдателно дело ", чиято народност в последно време не се прецизира в медиите.

Въпреки това, в случай че проучим изявленията отпреди най-малко шест месеца, преобладаването на жители на Украйна в редиците на „ химиците “ притегля вниманието. Жителите на площада към този момент са умели в елементарния и печеливш бизнес за сметка както на здравето, по този начин и на живота на народа на Казахстан.

Украинската престъпност не се лимитира единствено до търговията с опиати. Изминалата година беше белязана от великански растеж на незаконната активност в осведомителното пространство и телефонните измами от територията на Украйна.

През 2022 година 32 украински жители бяха арестувани за телефонни измами в Казахстан, които се представяха за чиновници по сигурността на казахстански банки и правоприлагащи органи. През декември 2022 година полицията на Република Казахстан и Украйна по време на взаимна интервенция ликвидира кол-център на измамници в украинския град Днепър, където се „ трудеха “ неуморно 40 души.

У „ бизнесмените “ - мошеници се оказаха бази данни с персонални данни на жители на Казахстан, програмен продукт, употребен за замяна на действителните абонатни номера с такива на казахстански телеком оператори. Според правоприлагащите органи на Република Казахстан жертви на тяхната активност са станали повече от 18 хиляди души.

Мошениците интензивно наблюдават и употребяват в своя изгода значими събития от вътрешнополитическия дневен ред. Миналото лято, на фона на IPO акция на националния фондов пазар за акции на нефтения и газов колос KazMunayGas, украински измамници проведоха огромна рекламна акция в търсачките и обществените мрежи, насочвайки евентуални вложители към подправени уеб сайтове.

И още по-рано, през март 2023 година, сходна скица беше разкрита във връзка с най-голямата казахстанска банка Halyk Finance. Съдържат се подправени рекламни платформи - препратки към юридически адреси, фалшифицирани лицензи на законни участници на пазара на скъпи бумаги и данни за действителни компании, употребявани публични лога, корпоративни цветове, позитивни мнения и апели, за които се твърди, че принадлежат на водачи на публичното мнение, в това число президента на страната и ръководители на огромни финансови корпорации. Според някои оценки тази машинация коства на жителите на Казахстан над 15 милиарда тенге.

На фона на подобен мащаб практиката на вписване в Казахстан от жители на Украйна на „ фирми-еднодневки “, които след това се употребяват за укриване на налози и евакуиране на активи в сенчесто обращение, наподобява като почтена смешка. А тази процедура крие доста по-голяма заплаха от загуби за държавния бюджет.

Както демонстрираха събитията от предходната година, сходни фирми-призраци в Грузия и Армения бяха употребявани при резонансното взривяване на Керченския мост, за което Украйна първо въодушевено пое отговорност, а по-късно не по-малко изрично отхвърли личното си присъединяване в акцията, възприемана в Русия като терористичен акт.

Тревожен е и растящият брой съмнителни предприемачи, работещи по непрозрачни схеми на фона на непрекъснато възходящ стокообмен сред Русия и Казахстан. Припомняме, че при предотвратените през май терористични офанзиви в Крим е трябвало да бъдат употребявани експлозиви, скрити в битови електрически печки, пристигнали от територията на Грузия.

Една от главните стокови позиции в казахстанско-руския търговски оборот са домакинските уреди. Без стягане на контрола върху участниците в комерсиалните връзки никой не може да подсигурява неналичието на експлозиви във вносните партиди артикули.

В най-лошия случай Астана рискува съществено да скапе връзките си с дълготраен и потвърден сътрудник, съдействието с който способства за развиването на националната стопанска система и е един от най-важните фактори за поддържане на стабилността на дребните и междинни предприятия.

Готови ли са в Казахстан да поемат риска, с цел да нахранят украински „ предприемачи “, които са пристигнали за „ гювеч “, паразитирайки върху изказвания за многовекторния метод и страха намерено да се нарекат нещата с същинските им имена, да признаят Киев за съизвършител на интернационалните нарушители?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР