Bitcoin се изстреля нагоре, достигайки 35 000 долара за първи

...
Bitcoin се изстреля нагоре, достигайки 35 000 долара за първи
Коментари Харесай

Защо поскъпва Bitcoin?

Bitcoin се изстреля нагоре, достигайки 35 000 $ за първи път от май 2022 година насам. По този метод през последните пет дни той се е повишил с 20%.    Известната с волатилността си криптовалута, написа в собствен разбор CNN, усилва цената си повече от два пъти тази година, защото вложителите са привлечени от вероятността да могат да вземат участие във фондове за Bitcoin, които се търгуват на положителните остарели фондови тържища, вместо да се постанова да се занимават с по-малко контролирани и от време на време съмнителни криптоплатформи.     Тези безредици нарастват, откакто борсово търгуваният фонд (ETF), обвързван с Bitcoin, на BlackRock се появява в лист, следен от Depository Trust and Clearing Corp. (DTCC), ръководена от Nasdaq клирингова къща за акции и ETF-и.   

През юни BlackRock подава заявление за регистрация на ETF за спот търговия с криптовалута №1, който чака утвърждение. Компанията е най-големият снабдител на ETF-и в света, като ръководи активи за трилиони долари. ETF за Bitcoin на BlackRock би придал на криптовалутата ново равнище на легитимност. 
" Това регистриране в DTCC не значи, че фондът фактически е стартиран или че това неизбежно ще се случи ", предизвестява Самер Хасн, пазарен анализатор в онлайн брокерската компания XS.com. " Възможно е обаче това да е част от подготовката на BlackRock за скорошно пускане на ETF ".    Други компании също са кандидатствали за утвърждение за пускане на сходни Bitcoin ETF-и, в това число Grayscale Investments.    Въпреки че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати към този момент се произнесе против ETF на Grayscale, през август тричленен състав на Апелативния съд на Вашингтон анулира решението на регулатора. Съдебният състав декларира, че регулаторът не е съумял да изясни по подобаващ метод за какво е отхвърлил заявката на компанията. Това подкрепя представянето на криптовалутите през цялото лято.   

Все отново Комисията по скъпите бумаги и тържищата не е одобрила фонда и вложителите може да се окажат неприятно сюрпризирани.  
" Мисля, че тези бързи покачвания на Bitcoin са ненапълно пресилени ", споделя Хасн. " Регулаторните и законодателните опасения към момента помрачават този пазар, а не виждам благоприятни условия скоро да се разсеят, защото правните борби не престават. "     Но има и друга причина, заради която Bitcoin може да нараства: страхът. Тъй като вложителите се стремят да диверсифицират портфейлите си в несигурни времена, някои се обръщат към криптовалута №1 като един тип цифрово леговище. Понякога именуван " цифрово злато ", Bitcoin се трансформира в метод за вложителите да излязат отвън рамките на обичайните акции и облигации, показва в умозаключение CNN.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР