Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира, сиренето

...
Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира, сиренето
Коментари Харесай

Учени: Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко

Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира, сиренето и други ферментирали млечни артикули, съгласно китайски учени, представени от " Фронтиърс ин нютришън ". 

Благоприятният резултат се дължи на съдържащите се в нея ферменти.

Авторите на актуалното проучване от Медицинския университет в Далян, Китай, са оценили състава на пенливата напитка и са открили, че полифенолите и целулозата в нея остават основни съставки за подсилване на имунната система.

Според учените изключително скъпи са полифенолите - мощни антиоксиданти с пребиотични свойства. Те основават в храносмилателната система подобаваща среда за размножаване на потребни микроорганизми, като подкрепят растежа на лактобацилите и бифидобактериите.

Важна роля играят и епикатехинът, катехинът, метилмалоновата киселина и кафеената киселина, които потискат растежа на патогенните микроорганизми.

Изследователите означават, че безалкохолната бира е по-здравословна от елементарната, защото не съдържа етилов алкохол.

Китайските специалисти припомнят, че пивото е потребно за организма единствено когато се пие в рационални количества. 

" Умерената консумация на бира оказва помощ за попречване на атеросклероза и сърдечни болести, потиска рака и усъвършенства кръвообращението и имунната функционалност. Доказано е също по този начин, че бирата има антиоксидантно и подмладяващо деяние ", пишат създателите на проучването, представени от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР