Бирата е една от най-консумираните напитки по цял свят. Според

...
Бирата е една от най-консумираните напитки по цял свят. Според
Коментари Харесай

Бирата вредна ли е при диабет

Бирата е една от най-консумираните питиета по целия свят. Според статистическо изследване тя гордо застава на трето място след водата и чая.

Тя се счита, че е една от най-старите питиета, получени след ферментация. Производството на бира стартира със смилането на малца, с цел да може по елементарно да се разгради до аминокиселини и захари.

Пиенето на бира или алкохол може да докара до висока кръвна захар, което е изискване за прекалено количество глюкоза, която циркулира в кръвта. Хипергликемията е на първо място признак на диабет, при който има нараснали равнища на кръвна захар или глюкоза в кръвния поток.

Тя се демонстрира вследствие на погрешно произвеждане на инсулин, което е химичното вещество, позволяващо на клетките да получават сила от модифицираната глюкоза.

На всеки му се е случвало да изпие една-две бири и по-късно да се усеща изнемощял, да му се желае да поспи малко или да се усеща по този начин като че ли нещо е изсмукало виталните сили на тялото му.

Всички тези неща са вследствие на увеличеното количество на захар в кръвта и в случай че сте се питали какво изпитва един диабетик, то може би в тези признаци се крие отговора.

Лекарствата, които управляват диабета, дали това е инсулин, или някой различен медикамент за намаление на кръвната захар, могат да бъдат наранени от приема на алкохол и в частност от бирата.

Американската диабетна асоциация предлага да избягвате бирата и всички алкохолни питиета, когато кръвната захар ви е ниска и стомаха ви е празен.

Алкохола като и бирата стопират производството на глюкоза от черният дроб. Това може да докара до зашеметяване, гадене, а в някои случаи даже до кома.

За това в случай че имате диабет, без значение от какъв вид е той, бъдете деликатни с бирата. Тя е доста приятна и потушаваща жаждата напитка, само че може би е по-добре за вас да не ѝ се наслаждавате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР