Биологическата или истинската възраст, тоест възрастта на износването на организма,

...
Биологическата или истинската възраст, тоест възрастта на износването на организма,
Коментари Харесай

Доматите и редовният секс подмладяват

Биологическата или същинската възраст, т.е. възрастта на износването на организма, е друга за всеки – а не възрастта по паспорта или в свидетелството за раждане.

Начинът ни на живот играе забележителна роля в механизма на стареенето на човешкото тяло. Ако някой от познатите ви е на 40 години, а наподобява като двадесет годишен, значи води доста здравословен живот.

По принцип няма нищо невероятно и всеки може да стартира битката със старостта още в този момент, за задачата би трябвало единствено да се създадат няколко съществени промени в метода ни на живот.

Употребата на домати или доматени сосове разрешава на мъжете да смъкват 1.9 години от своите действителни, а дамите – 0.8 години. Всекидневното приемане на хапче аспирин след ястие оказва помощ да свалим 2.2 години от възрастта си.

Всекидневният първокласен секс с непрекъснат сътрудник оказва помощ да свалим от 2 до 8 години, а разходките най-малко по половин час всеки ден смъкват още 1.6 години.

Силовите натоварвания по 30 минути седмично обезпечават подмладяване с 1.7 години. Употребата на шоколад в дребни количества е доста потребна и удължава живота с 1.3 години.

Ако с храната си одобряваме единствено качествени мазнини, това ни обезпечава 3.4 години спомагателен живот, а в случай че всеки ден изяждаме по пет разнообразни плода, прибавяме още 1.4 години.

Ако ядем рибата варена, задушена или приготвена на пара ще удължим живота си с 3 години. Ако при хранене поемаме уравновесени витамини, смъкваме 3.3 години от възрастта си.

 Редовен Секс

Смехът доста удължава живота – от 1.7 до 8 години, по тази причина се смейте повече. Фолиевата киселина, одобрявана с витамини или с хранителни добавки, прибавя 1.2 години към нашия живот.

Ако всеки ден одобряваме витамин В6, ще живеем с 0, 4 години по-дълго, а в случай че се зареждаме с калций и богата на калций храна – още половин година.

Редовните грижи за устната хигиена и визитите при зъболекаря на всеки шест месеца ни подсигуряват 6.4 години спомагателен живот.

Закуската заран прибавя 1.1 години, миенето на ръцете и положителната обработка на храната, която одобряваме, ни дава 0.4 години в допълнение живот.

Качественият сън – най-малко 7 часа за дамите и 8 часа за мъжете – може да ни обезпечи от 3 до 12 години повече. Поддържането на обикновено тегло /за дамите се счита, че е това, което е било на 18-годишна възраст, а за мъжете на 21 години/, ни обезпечава още 6 години. Алкохолът в дребни количества удължава живота с 1, 9 години.

Силният стрес е ужасно нездравословен за организма, по тази причина избягвайте стресовите обстановки, единствено три от тях могат да съкратят продължителността на живота с цели 32 години.

Изберете най-малко пет неща, които да ви подсигуряват удължение на живота най-малко от 5 до 8 години. Спазването им ще даде забележими резултати след към половин година. Ако спазвате всички рекомендации, доста ще подмладеете след 2-3 години, животът ви ще е с 15-17 години по-дълъг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР