Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, се бори да

...
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, се бори да
Коментари Харесай

Binance се бори да задържи своите клиенти и техните активи

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, се бори да задържи потребителите и техните активи на своята платформа. Вследствие на срутва на съперника FTX, вложителите изтеглят своите криптовалути през последните седмици, a уверенията и туитовете на изпълнителния шеф Чампън Джао, че обстановката се е нормализирала не бяха задоволителни да спрат вълната от хора, решили да залагат на несъмнено.

Въпреки огромните тегления, заради покачването на цените през уикенда, мнозина се връщат на централизирания ексчейндж, който поради тях за последния месец е единствения в топ 5 с позитивни потребителски потоци, 2.75 милиарда за последната седмица и 1.74 милиарда за последните 30 дни, съгласно данни от DefiLlama.
Премина ли бурята?
На 13 декември Nansen, компания за крипто данни, заяви новината, че Binance е изгубила над 3 милиарда активи през миналата седмица, което съставлява 4% от общата сума на компанията все още. Разследване на Forbes разкрива, че в действителност Binance е изгубила 15% от активите си след обява в Twitter от Джао (CZ) в същия ден, когато той омаловажава резултата и размера на тегленията съгласно отчета на Nansen.

Реклама
Въпреки че остава най-голямата борса за криптовалута по размер, Binance не остава невредима от съвсем годишния спад на цифровите активи. BNB токена е понижил цената си с 40% по отношение на година, като за съпоставяне, биткойн го е направил с 52%, съгласно данни от Coingecko. Решението на борсата да спре да начислява такси за спот търговия с биткойн, поради положението на пазара, й коства към 3 милиарда $ годишно пропуснати доходи, пресмята Forbes.
Things seem to have stabilized. Yesterday was not the highest withdrawals we processed, not even top 5. We processed more during LUNA or FTX crashes. Now deposits are coming back in.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР