Било отдавна, когато единствените видими части от земята били заснежените

...
Било отдавна, когато единствените видими части от земята били заснежените
Коментари Харесай

10 причини да отглеждаме орхидеи

Било от дълго време, когато единствените забележими елементи от земята били заснежените върхове и гори. От време на време слънцето разтопявало снега и тогава буйни потоци вода се спускали надолу и образували чудни водопади. Те от своя страна носели към моретата и океана блестяща пяна, която се изпарявала и се превръщала в къдрави облаци. Тези облаци напълно закрили слънцето.

Веднъж на слънцето му се приискало да пробие този непрогледен покров. Започнал мощен тропически дъжд. След него се образувала превъзходна дъга по цялото небе. Безсмъртните духове – единствени жители на земята тогава – били смаяни от невижданото до този миг представление. Те почнали да летят към дъгата и всеки желал да си откри място на този хубав мост. Те се блъскали и се борели между тях. Накрая се наместили и запели дружно.

Постепенно дъгата почнала да се огъва под тяхната тежест и рухнала към земята, разсипвайки се на хиляди разноцветни прелестни парченца. Земята приела с признателност късчетата от дъгата. От тях почнали да израстват чудни растения – орхидеите. Така почнало триумфалното шествие на орхидеите по земята. Те ставали от ден на ден и повече и никое цвете не смеело да оспори правото им да се назовават „ кралици на цветното царство ”.

Ето и 10 аргументи да отглеждаме тези „ кралици “ в домовете си.

1. Красотата

Орхидеята е прелестен вид за декорация в дома. Според езика на цветята символизира обич, хубост, плодовитост, филтриране и омагьосване. Цветът също има своето значение и може да придаде друг смисъл. Червените орхидеи значат пристрастеност и предпочитание, кураж и мощ, а розовите – грациозност, наслада, женственост и благополучие. Белите орхидеи показват почитание, невзискателност, непорочност, непорочност и хубост, а лилавите – удивление, респект, великолепие. Жълтите орхидеи разкриват другарство и ново начало, а оранжевите – горделивост и храброст. Зеленият цвят на орхидеите носи шанс и благополучие, а естествено синият цвят е извънредно необичаен и символизира уникалност.

2. Лесното развъждане

Неправилно се счита, че орхидеята е доста капризно растение и е мъчно да се отглежда в домашни условия. На процедура, с цел да се радвате на красивите ѝ цветове, са нужни малко старания. Най-важното е да съблюдавате интервалите на разцвет и покой на съответния тип. Те са извънредно непретенциозни към метода на развъждане и основават доста позитивни страсти.

3. Цветовото многообразие

Ако сте капризни по отношение на цветовете, орхидеята е съвършеното растение за вас. Цъфти в съвсем всички цветови комбинации. Има повече от 750 типа орхидеи и повече от 30 000 хибриди. Всеки тип изисква разнообразни условия за развъждане.

4. Минималните грижи

Ако ви тормозят честите интервенции към растенията, орхидеята се пресажда един път на две-три години, когато прецъфти, или откакто свърши интервалът ѝ на покой.

 10 аргументи да отглеждате орхидеи

5. Честото цъфтене

Орхидеята е растение, което цъфти доста постоянно, а когато цъфне, цветовете ѝ устоят няколко месеца. Няма тъкмо избран интервал на годината за разцвет, това може да стане по всяко едно време на годината. Орхидеите цъфтят, почиват си малко и още веднъж цъфтят. Цъфтят най-малко 3 пъти в годината.

6. Лечебната мощ

Орхидеята може да се назова врач, защото тя е в положение да хармонизира разпръснатата сила, да постави в ред мислите и още веднъж да преоткрие жаждата за живот. Тя всмуква сила, само че единствено неприятната. Орхидеята е доста дейна и пикът на интензивността ѝ е през нощта.

7. Добрата сила

Ако се чувствате изморени – сложете алена орхидея на прозореца в офиса. Искате да се занимавате с творчество, само че не можете да намерите време – жълтата орхидея ще ви помогне и стимулира за невероятни креативен опити. Бели орхидеи, намиращи се в заседателната зала или в къща, където е зародила напрегната обстановка, могат да оказват помощ на всички да станат по-добри и сговорчиви. Ако орхидеите стартират да вехнат и да боледуват – това е сигнал, че в дома назрява сериозна рецесия.

8. Мощният заряд

Орхидеята зарежда с мощен прочувствен заряд, подарява жизненост и изобретателни хрумвания, подтиква човек към дейни дейности. Ако би трябвало да постигнете нещо бързо, заобиколете се с орхидеи – било то живи цветя, картини или даже изображение върху екрана на монитора ви. Особено значение носи бялата орхидея, символизираща непорочност и съзидателност.

 10 аргументи да отглеждате орхидеи

9. Символизмът

Ако имате орхидея в дома си, тогава тя е знак на фамилното благополучие и естетика. Освен, че са красиви, те носят и силата на кариерата.

10. Вдъхновението

Ако към вас порастват орхидеи, те ще ви оказват помощ да се отпуснете, да се откъснете от битовите проблеми и да откриете духовни цели в живота си. Орхидеите въодушевяват и подтикват творчеството, оказват помощ за излизане от потиснато положение и меланхолия.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР