БИЛИНС, Монт. (AP) — Администрацията на Байдън в четвъртък възстанови

...
БИЛИНС, Монт. (AP) — Администрацията на Байдън в четвъртък възстанови
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън възстановява защитата на застрашените видове, отхвърлена от Тръмп

БИЛИНС, Монт. (AP) — Администрацията на Байдън в четвъртък възвърне разпоредбите за отбрана на застрашените растения и животни, които бяха анулирани при някогашния президент Доналд Тръмп.

Сред оповестените промени Службата за риба и дива природа на Съединени американски щати ще възвърне правилник от десетилетия, който постанова обща отбрана за типове, класифицирани неотдавна като застрашени.

Регламентът за обща отбрана беше анулиран през 2019 година като част от набор от промени в използването на закона за типовете при Тръмп, които бяха насърчени от промишленост. Тези промени пристигнаха, когато изгубването се форсира в международен мащаб заради загуба на местообитания и различен напън.

Съгласно новите правила чиновниците също няма да вземат поради икономическите въздействия, когато вземат решение дали животните и растенията се нуждаят от отбрана. А разпоредбите на службата за дивата природа и Националната работа за морски лов на риба улесняват определянето на региони като сериозни за оцеляването на даден тип, даже в случай че той към този момент не се сре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР