Бил и Мелинда Гейтс, които от десетилетия управляват едно от

...
Бил и Мелинда Гейтс, които от десетилетия управляват едно от
Коментари Харесай

Любовта на Бил и Мелинда свърши, какво ще стане със 146 млрд...

Бил и Мелинда Гейтс, които от десетилетия ръководят едно от най-големите благосъстояния в света и управляват една от най-големите благотворителни фондации в историята, се развеждат след 27-годишен брак.

Новината има силата да раздруса софтуерната промишленост и да окаже мощно въздействие в сферите на световното опазване на здравето, политиките за битка с изменението на климата и обществените проблеми, в това число половото тъждество, написа Bloomberg.

Двойката ръководи почти 146 милиарда $ по данни от Bloomberg Billionaires Index.

65-годишният съосновател на Microsoft Corp. е на четвърто място в света по мярка на благосъстоянието. 56-годишната Мелинда Гейтс е някогашен управител на Microsoft и закупи интернационална популярност с присъединяване си в ръководството на взаимната фондация Bill & Melinda Gates Foundation.

Но общата приказка за Бил и Мелинда свърши.

Мелинда е родена преди 56 години в Далас в фамилията на галактически инженер и стопанка.

Висшето си обучение приключва в Duke University като специализира информатика и стопанска система. След изявление в Microsoftпопада в маркетинговия отдел на компанията.

Уилям Хенри Гейтс III се ражда през 1955 година в Сиатъл. Като единствен наследник в фамилията, на него са предоставени всички очаквания.

Още от учебно заведение станало ясно, че Бил е много капризен, интересувала го единствено информатиката и програмирането.

Първата си стратегия той написал на 13 години, компютърният клас се трансформирал в негов втори дом.

Станал толкоз добър, че пробил паролата на системата на учебното заведение, сменил я, а след това го отстранили за известно време и предложили на родителите му да го заведат на консултация при психиатър.

На 17 години Бил към този момент записал първата си компания, а малко по-късно постъпил в Харвард. Поведението още веднъж му изневерило и той бил изключен.

Младият Бил почнал да развива бизнеса си. Създавал много проблеми на фамилията си с управляващите – карал без брошура, карал се с служителите на реда и на няколко пъти нощувал в полицията дружно с крадци и пияници.

Ключов миг в кариерата му станала 1985 година, когато била основана операционната система Microsoft Windows, направила го един от най-богатите мъже на планетата.

През 1987 година пътищата на Бил и Мелинда се пресичат, той вижда красивата служителка. Спечелила го с това, че ходела на работа с обувки без висок ток, за разлика от останалите девойки, които желали по този начин да му се харесат.

Гейтс, който бил извънредно свенлив и без опит в свалките, поканил Мелинда на вечеря, като й предложил да се видят в първия комфортен за него ден – след две седмици. Мелинда му затворила телефона. След 2 часа той още веднъж позвънил и я поканил на среща още същата вечер.

Служебният им разказ траял към седем години. Приятелите почнали да го подиграват, че го е боязън да се ожени. Той обаче декларирал, че още не може да реши по какъв начин да съчетава фамилния живот с работата.

Един ден Мелинда го заварила в дома му да седи замислен пред дъска, която цялата била изписана. Когато я доближила, Мелинда с смут открила, че Бил е написал всички плюсове и минуси за възможната им женитба.

Бил теглил чертата, посочил изобилието от плюсове и предложил брак.

За годежа я завел в Африка. Вместо да се отдадат на любовни трепети, двамата се натъжили като видели в какви ужасни условия живеят локалните поданици. Решили, че щом се оженят, незабавно ще създадат фондация, с цел да им оказват помощ.

Бил си харесал за ден на сватбата 1 януари 1994 година и когато отишли да проучат Хаваите, показал дребния остров Ланай.

За да няма никакви папараци и външни хора Бил платил за всички жилища в хотелите и взел чартърен три хеликоптера, които да наблюдават по време на церемонията дали няма да има недоброжелатели.

Около 200 посетители били поканени на плануванаъа за сватбата територия от близо 18 благи. Роклята на Мелинда била от Victoria Glenn, а Бил за първи път поставил бяло сако с черна папионка. Церемонията по бракосъчетанието траяла 15 минути, само че цената на тържеството блъснала 1 милион $.

Веднага след сватбата Мелинда решила да напусне работата си и да се посвети на фамилията и мъжа си. Две години по-късно, през 1996-та се родила Дженифър.

Да бъде единствено стопанка в къщи обаче не било фантазията на Мелинда. Затова и още през 1996 година тя почнала да работи в благотворителния фонд на Бил, който се занимавал с здравна помощ за бедните страни, както и за обезпечаване на обучение на децата от Африка.

През 1999 година се родил сина им Рори Джон, а пред 2002-ра се появила на бял свят още една щерка - Фиби Адел. Семейството се нанесло в голямо имение на брега на прелестното езеро Вашингтон.

Така животът им предложил да се осъществят както като семейство, по този начин и като бизнеспартньори.

С Бил не било елементарно да се живее. Мелинда се ядосвала всякога, когато вършела цялата домакинска работа, грижила се за трите деца, а мъжа й четял с часове книги на верандата. В брака им имало доста комплицирани моменти, само че Мелинда съумя да укрепи фамилията като постоянно казвала, че единственото избавление за това е търпението.

Двамата съпрузи възпитат децата си надалеч от глезотиите. Дават им съществено обучение, само че на практика ги лишават от наследството, защото се отхвърлят от основаването на тръстови фондове.

Фондът Бил и Мелинда оказва помощ за здравето и образованието на деца от повече от 130 страни. Превръща се в най-големия частен благотворителен фонд с активи над 50 милиарда $. Главната движеща мощ там е Миранда, която влиза в класацията на Forbes за най-влиятелните дами в света и заема шестото място.

Бил Гейтс е все по-отдаден на работата. Твърди се, че Мелинда е изчаквала с развода до момента в който и третото им дете навърши 18 години.

Семейните им пътища се разделят, професионалните остават общи.

Ще се грижат дружно за децата, ще работят дружно във Фондацията, само че нищо към този момент няма да е същото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР