Бил Хайнек е американски бизнесмен, постигнал най-големите си успехи далеч

...
Бил Хайнек е американски бизнесмен, постигнал най-големите си успехи далеч
Коментари Харесай

Американският бизнесмен, отказал се от гражданството си, за да стане милиардер в Тайланд

Бил Хайнек е американски предприемач, постигнал най-големите си триумфи надалеч от родината си. На 42 години той взема решение да се откаже от поданството си и това е решаващо, с цел да се трансформира след време в един от най-богатите хора в Тайланд, споделя CNBC.

" Спомням си този миг доста добре ", споделя към този момент 69-годишният милиардер. " Спомням си по какъв начин в американското посолство в Банкок ми споделиха: " Трябва да премислиш още веднъж това решение. Никога до момента не сме попадали на някой, който да желае да се откаже от поданството си ", връща се обратно Хайнек.

Днес той е основен изпълнителен шеф и ръководител на профилираната в областта на туризма компания Minor International. Хайнек основава компанията още 17-годишен тъкмо откакто се е преместил в Азия със фамилията си.

Въпреки че тя се развива много бързо в идващото десетилетие към момента не съумява да доближи този мащаб, който основателят й си е сложил за цел. През годините нещата не минават доста безпрепятствено - хотелската верига на Minor International претърпява няколко цунамита, както и азиатската финансова рецесия, а след нея е на ръба на банкрута.

Embed from Getty Images

Осем години откакто става тайландски жител през 1991 година Хайнек е изправен пред мъчно решение - американският колос Goldman Sachs предлага атрактивна договорка, с цел да придобие една от хотелските марки на веригата - Anantara Siam.

Хайнек обаче взема решение да откаже предлагането поради репутацията, която към този момент е съумял да си построи измежду локалния бизнес.

Оттогава бизнесът на Minor International се разраства неведнъж, а създателят й се подрежда измежду 20-те най-богати хора в Тайланд със положение от 1,9 милиарда $. Днес за него работят близо 100 000 души.

" Понякога би трябвало да бъдете изцяло отдадени на това, което вършиме, и би трябвало да сте подготвени да пожертвате всичко, с цел да постигнете задачата си ", споделя Хайнек. " Ако не сте подготвени на това, тогава е по-добре въобще да не тръгвате по този път ", приключва той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР