Бил Гейтс и Илън Мъск са две от най-големите имена

...
Бил Гейтс и Илън Мъск са две от най-големите имена
Коментари Харесай

Общата тайна на Гейтс и Мъск за справяне с претоварения работен график

Бил Гейтс и Илън Мъск са две от най-големите имена в света на технологиите. И двамата имат един общ табиет, който им оказва помощ да се оправят със свръхнатоварените си графици - те възнамеряват всеки един миг от деня си.

Основателите на Microsoft и Tesla признават, че прецизно подреждат уговорките си, като ги разделят на петминутни слотове. Защо обаче вършат това?

Според Стеани Воза, която написа за платформата Fast Company, повода за това е, че разделянето на времето на по-малки сегменти подтиква продуктивността.

Също по този начин подобен натоварен график кара човек да бъде по-отговорен към спазването му. От друга страна се допуска, че когато по този начин добре си възнамерявал деня си, би трябвало да имаш и планувано време, с цел да си почине и да се презареди.

Използването на този способ би оказал помощ и на човек, който не е покрит с толкоз доста задължения като Мъск и Гейтс. Разбира се, следователно не е нужно времето да е разграничено на 5 минути, само че просто може да се употребява същата система. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР