Бихме искали да съчетава функциите както на Приют за безстопанствени

...
Бихме искали да съчетава функциите както на Приют за безстопанствени
Коментари Харесай

Ще изграждат нов приют за кучета в Бургас

Бихме желали да съчетава функционалностите както на Приют за безстопанствени животни, по този начин и функционалностите на хотел за домашни любимци, ветеринарно-медицински център, сподели Павлин Михов

Предвижда се да бъдат обезпечени средства през идната година за построяването на нов Приют за безстопанствени кучета в Бургас. Това заяви шефът на Дирекция „ Околна среда “ в Общината Павлин Михов, представен от БНР-Бургас.

От години се търси решение за подобряването на изискванията в Общинския подслон за безстопанствени кучета в Бургас. Към момента там са настанени към 120 животни. Съоръжението е остаряло -  строено е през 1953 година и оттогава насам единствено е преоборудвано.

„ По първични хрумвания ще съставлява нещо доста забавно. Бихме желали да съчетава функционалностите както на Приют за безстопанствени животни, по този начин и функционалностите на хотел за домашни любимци, ветеринарно-медицински център, който да оказва нужните грижи на потърпевши животни. В общи линии се обгръща целият набор на проблеми, свързани с безстопанствените животни и обезпечаването на естествени условия за тях на територията на общината “, разясни той.  

Предвижда се приютът да се намира на територията на незастроени терени в региона на комплекс „ Меден рудник “ по посока Средец. Минималният потенциал ще е за към 240 животни.

Павлин Михов уточни, че най-хубавият способ за това е като се намерят притежатели на безстопанствените животни. „ Повече от 60 % от кучетата, които са влезнали в приюта, за тях е открит притежател, собственик и в последна сметка казусът се взема решение интелигентно. Работим с неправителствени организации, организираме акции за осиновяване два пъти годишно в Морската градина “, добави той.

Все още в продажба са и календарите с благотворителна цел за Приюта. Чрез средствата от тях се закупуват медикаменти за животните. Те могат да бъдат закупени от Дирекция „ Околна среда “ и от самия Приют. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР