Бих препоръчала хората да се изследват за антитела още след

...
Бих препоръчала хората да се изследват за антитела още след
Коментари Харесай

Д-р Иванова: Хората да се изследват за антитела още след първата доза на ваксината

 " Бих предложила хората да се изследват за антитела още след първата сложена доза ваксина, тъй като има пациенти, които не дават отговор на имунизацията, има такива, които след първа доза откриват, че са минали болестта безсимптомно ". Това съобщи в " Денят стартира " доктор Ирена Иванова, шеф на Клинична лаборатория в Университетска болница " Свети Иван Рилски ".

По думите ѝ, с цел да се хване пик на антителата, би трябвало да се изчака повече време.

" Това е самостоятелно, към месец откакто сме преболедували можем да си създадем тест. Пациентите е добре да наблюдават антителата си на едно и също място, да се съветват и да не си самоназначават проучванията. Около година имам пациенти с антитела, още от първата вълна, и все още имат, само че те понижават ", добави доктор Ирена Иванова.

Тя означи, че при по-тежките случаи се построяват повече антитела.

" До 8-10 000, до момента в който междинни и леки форми могат да доближат до 2000, дори под 1000, това зависи от вирусното натоварване. След имунизация титърът на антителата е много по-висок, в сравнение с след едно леко или приблизително боледуване. Най-висок титър антитела вършат хората, които са преболедували и се имунизират с две игли ", разяснява доктор Ирена Иванова.

По думите ѝ е обоснован въпросът по кое време да бъде сложена втората игла, а не дали. Към момента проучване за клетъчен имунитет не се прави комерсиално, сподели още доктор Ирена Иванова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР